Kleurenwaaier

Zo creëer je een chique hotel stijl in huis!

PARTNERBIJDRAGE

Als je denkt aan een chique en luxueuze interieur, dan denk je waarschijnlijk aan een hotel. Wil je deze elegante en verfijnde sfeer ook thuis creëren? Lees dan gauw verder, want hieronder geven we enkele ideeën en tips om je huis een hotel chique stijl te geven!

Meubilair

Bij het kiezen van meubels moet je natuurlijk voor items gaan die comfortabel en functioneel zijn. Kies bijvoorbeeld voor een grote bank met veel kussens, een comfortabel bed met mooie beddengoed, een grote eettafel met bijpassende stoelen, en een fauteuil om lekker in te ontspannen. Kies voor kwalitatief hoogwaardige meubels en let daarbij ook zeker op het materiaal (zie het volgende punt).

Materiaal

Het gebruik van luxe materialen is een van de belangrijkste kenmerken van een Hotel Chique interieur. Denk bijvoorbeeld aan materialen zoals fluweel, marmer, leer en satijn. Fluweel is een perfecte keuze voor zitmeubelen en gordijnen, terwijl marmer perfect is voor vloeren en aanrechtbladen. Leren bekleding kan zorgen voor een stijlvolle uitstraling in meubels en satijn kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor beddengoed en kussens. Mix dus gerust luxueuze materialen door elkaar voor een unieke sfeer.

Accessoires

Accessoires zijn ook belangrijk bij het creëren van een hotel chique stijl in huis. Kies voor accessoires die passen bij het kleurenschema en de materialen die je gebruikt hebt. Accessoires van glas of kristal zijn altijd een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een mooie glazen vaas, kandelaars, spiegels en lampen van kristal. Ook zijn decoratieve kussens in een contrasterende kleur, kunstwerken en luxe geurkaarsen een mooie aanvulling op een chique interieur.

Kleur

Kleuren spelen ook een cruciale rol bij het creëren van een hotel chique stijl in huis. Gebruik kleuren die warm en uitnodigend zijn, zoals beige, bruin, grijs en crème. Deze kleuren zijn tijdloos en stralen elegantie uit. Gooi hier en daar ook een contrasterende kleur in de mix, zoals donkerblauw of bordeaux, om wat diepte en textuur toe te voegen aan het geheel.

Verlichting

Verlichting kan ook een grote impact hebben op de sfeer van een ruimte. Gebruik verschillende soorten verlichting om een warm, gezellig en luxe gevoel op te wekken. Ga bijvoorbeeld voor zachte verlichting in de slaapkamer en badkamer en kies voor feller licht in de keuken en eetkamer.

Opbergruimte

In je eigen huis heb je natuurlijk veel meer spullen dan wanneer je in een hotel overnacht. Opbergruimte is daarom ook belangrijk bij het creëren van een hotel chique stijl. Gebruik bijvoorbeeld mooie manden of dozen om spullen op te bergen en zorg ervoor dat er niet te veel spullen zichtbaar zijn. Een opgeruimde omgeving draagt bij aan de rustgevende sfeer die je zoekt.