Zeilen, surfen en muziek dit weekend

Aalsmeer – De tweede dag van de Eredivisie zeilen op de Westeinderplassen is van start gegaan. De eerste dag, vrijdag 1 juli,waaide het stevig en ook deze zaterdag kunnen dankzij de harde wind forse snelheden behaald worden. De eerste dag is gewonnen door het team Almere dat alle wedstrijden wist te winnen. Zeilteam Westeinder wist niet te profiteren van de wedstrijden op ‘eigen’ water en bezet nu de dertiende plaats. Wie weet heeft het team uit Aalsmeer vandaag en zondag meer de wind in de zeilen en wordt een plek veroverd in het linker rijtje.

De eredivisie zeilen is niet de enige activiteit vandaag en morgen. Nog tot en met zondag 3 juli is het Westeinder Water Week en staan diverse evenementen op en rond het water op het programma. Zo kunnen kinderen kennis maken met zeilen bij de Optimist on Tour. Ook suppen, surfen, waterskiën en wakeboarden kunnen beoefend worden. En vanaf vier uur gaan straten, clubs en familes het tegen elkaar opnemen tijdens een sportief beachvolleybal toernooi. Het Surfeiland is wat kijken en doen betreft de place to be.

En Aalsmeer zou Aalsmeer niet zijn als bij de promotie van het dorp ook muziek wordt geboden. Vanaf zes uur zaterdag 2 juli Aqua Palooza met dj’s bij het Surfeiland en vanaf half negen Plaspop tussen de eilanden van de Poel met een gevarieerd aanbod, van pop en rock tot eigentijds en smartlappen. Beide evenementen duren tot middernacht. Voor wie liever voet aan wal houdt, trakteert KCA op Jazz aan de Poel bij jachthaven Nieuwe Meer aan de Stommeerweg (pontje over) met zaterdagavond vanaf negen uur een optreden van Michael Varekamp op kornet en Bernard Berkhout op klarinet. Zondagmiddag 3 juli kan vanaf vier uur genoten worden van zangeres Colette Wickenhagen en saxofonist Robbert Tuinhoff. Weer een druk en heel gezellig weekend in Aalsmeer!

Foto: Eredivisie zeilen op de Westeinder. Een spektakel. www.kicksfotos.nl