Zonnepanelen

Zakelijk zonnepanelen installeren? Ontdek de mogelijkheden!

PARTNERBIJDRAGE

De overstap naar groene energie is onvermijdelijk als we naar de toekomst gaan. Vind je zonnepanelen aankopen voor jouw bedrijf toch een te grote financiële investering die je op dit moment niet kunt missen? Dan is het leasen van zonnepanelen ook een prima oplossing! Meer weten? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je alles wat je wilt weten over zakelijk zonnepanelen leasen!

Waarom zakelijke zonnepanelen leasen?

Zonnepanelen zakelijk leasen komt vaker voor dan je misschien denkt. De meeste ondernemers sluiten een lening af of gaan zonnepanelen leasen en betalen dus niet uit eigen zak. Het geld kun je dus gewoon gebruiken voor je eigen bedrijfsvoering. Iedere ondernemer met een bedrijfspand en een geschikt dakoppervlak kan er gebruik van maken. Zo profiteer je ook van de financiële voordelen van groene stroom. Daarnaast kun je ook aanspraak maken op verschillende fiscale voordelen en subsidies, zodat het financieel nog aantrekkelijker wordt.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Hoeveel zonnepanelen je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van je energieverbruik en de beschikbare ruimte. Goed om te weten: grootverbruikers hebben een aansluiting nodig boven de 3 x 80 A (ampère). Behoort jouw bedrijf ook tot de categorie grootverbruiker? Dan kun je per opgewekte kWh subsidie krijgen. Daarnaast kun je alle opgewekte en ongebruikte energie terugleveren aan de netbeheerder. Daardoor is het financieel heel interessant om zoveel mogelijk zonnepanelen te laten installeren op je dak. Wil je een concreet beeld hebben van hoeveel zonnepanelen er op of rond jouw bedrijfspand kan worden geïnstalleerd? Dan kun je een adviesgesprek aanvragen bij de leverancier. Samen kunnen jullie dan kijken en uitrekenen hoe je op de meest efficiënte manier kunt profiteren van zakelijke zonnepanelen.

Hoe zit het met service en onderhoud?

Zorg ervoor dat je in zee gaat met een lease-partij die (op afstand) mee kan blijven kijken of het systeem goed functioneert en de verwachte opbrengst levert. Sterker nog, regelmatig onderhoud is een vereiste als je optimaal wilt blijven profiteren van jouw zonnepanelen. Een onderhoudsbeurt moet om de paar jaar gebeuren en zorgt ervoor dat het rendement hoog blijft. Op deze manier kunnen zonnepanelen tot wel 30 jaar mee. Bang voor hoge kosten hoef je niet te zijn, want de kosten voor het onderhoud van zonnepanelen zijn laag en verdien je gelukkig snel weer terug. De zonnepanelen kunnen 24/7 in de gaten gehouden worden en indien nodig, kan er op afstand worden ingegrepen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de zonnepanelen op afstand te opnieuw op te starten.