Wijkagent Erik geveld en kaarten voor Frans

Aalsmeer – Woensdag 18 november was wijkagent Erik van den Brun van plan weer een ronde door zijn wijk te gaan maken. Op facebook nodigde hij bewoners van het Centrum uit om mee te fietsen. Maar helaas, de ronde kan niet doorgaan. Erik heeft een ongelukje in huis gehad. Een blok hout heeft hem geveld, hechtingen in zijn wenkbrauw en rondom zijn oog dik en blauw. Bureauwerk de komende dagen voor deze fietsende wijkagent, die graag met iedereen een praatje maakt en zich op de hoogte laat houden voor (persoonlijke) veiligheid in de wijk.

De persoonlijke benadering bracht hem ook bij Frans Engel. In het Dorp en in Zuid bij velen bekend. Altijd op de fiets, met harde stem gedag zeggen en onder andere een (luid en duidelijk) praatje maken met bekenden in de supermarkt. Maar het gaat niet goed met Frans. Hij is ‘helemaal verkankert van binnen’, zoals hij zelf zegt. Onlangs heeft hij nog zijn eigen gedenksteen mogen onthullen op het Molenplein. Hij wilde hier bij zijn en dit niet na zijn dood laten plaatsvinden. Een mooie herinnering waar Frans trots op is. Of hij de steen nog een keer kan gaan bekijken, is de vraag. Frans gaat hard achteruit. Hij eet niet meer en drinkt nauwelijks. Waar hij heel blij van wordt, zijn kaarten. Vandaar de oproep van de wijkagent op facebook en nu in de krant. Stuur een kaart naar Frans Engel. Iedere kaart wordt hartelijk en met een grote glimlach in ontvangst genomen én regelmatig bekeken. Een kaart met Sint en Piet zal hem zeker bekoren. Frans is ‘gek’ op dit kinderfeest. Frans Engel woont in de Begoniastraat 26, 1431 TD Aalsmeer.

Operatie voet

Wijkagent Erik van den Brun probeert regelmatig een bezoek te brengen aan Frans, maar dit zal binnenkort een tijdje niet gaan. Erik moet geopereerd worden. Komende vrijdag 20 november wordt hij opgenomen voor een zware voetoperatie, gevolgd door zes weken gips en een revalidatieperiode. Zodra het weer enigszins kan, gaat hij vanuit huis werken. Maar op de fiets zullen inwoners van het Centrum Erik zo’n twee maanden niet zien.

Huiskamer bezoeken

De ‘huiskamer bezoeken’ van de politie blijven overigens wel gehandhaafd. Wie met een groep buurtjes informatie wil over veiligheid in en rond het huis en in de wijk kan een bijeenkomst thuis beleggen en buren en buurtgenoten uitnodigen langs te komen. Gezellig en informatief! Natuurlijk wel eerst de politie bellen en hiervoor een datum vastleggen. De ‘huiskamer bezoeken’ worden in Aalsmeer verzorgd door Mark van der Meij te bereiken via 0900-8844.  Mark gaan inwoners van het Centrum regelmatig op de fiets zien. Hij vervangt wijkagent Erik tijdens zijn afwezigheid.