Werkzaamheden aan elektriciteitsnet

Aalsmeer – Vanaf vandaag, maandag 29 februari, gaat Liander werken aan het elektriciteitsnet langs en in de Oosteinderweg. Eén van onze taken van Liander is het onderhouden en vernieuwen van deze energienetten. Bij de Oosteinderweg verwijderen ze de oude elektriciteitskabels en vervangen deze door nieuwe kabels. De werkzaamheden zijn gepland tot en met 15 april.

In eerste instantie wordt begonnen met het leggen van een nieuwe hoofdkabel. Als deze hoofdkabel klaar is, wordt de huisaansluiting overgezet. Daarover neemt Liander contact op met bewoners en bedrijven. Na overzetten zal de oude kabel worden verwijderd. Het kan zijn dat er dan een sleuf voor de tweede keer open wordt gegraven. Tijdens het leggen van de nieuwe hoofdkabels hebben bewoners en bedrijven gewoon stroom. Bij het overzetten van de huisaansluiting is er tijdelijk voor ongeveer 2 uur per aansluiting geen stroom. Bij een periode van onwerkbaar weer (vorst of sneeuw) worden de werkzaamheden uitgesteld en/of onderbroken. Dit heeft dan uiteraard gevolgen voor de duur van de werkzaamheden.

Liander moet de werkzaamheden verrichten op de locatie waar de kabels liggen. Dit is vaak in de trottoirs en/of de weg. Dit betekent dat er minder of geen trottoir en/of weg beschikbaar is, waardoor inwoners en bedrijven hinder kunnen ondervinden bij het bereiken van de woning of het bedrijfspand. Bij de inrit wordt gebruik gemaakt van loopschotten, ook proberen Liander zoveel mogelijk gebruik te maken van mantelbuizen, zodat de inrit zo snel mogelijk weer gebruikt kan worden. De aannemer doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat inwoners/bedrijven zo min mogelijk overlast ervaren. Nog vragen over de werkzaamheden of de planning? Neem dan contact op met de werkvoorbereider Edward Tijssen via 06-50225828 of de uitvoerders Tim Nieuwets via 06-10605730 of Gerard Tjipjes van Visser & Smit Hanab, bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 16.00 uur via 06-12818670. Kijk voor meer informatie op www.liander.nl.