adviseur

Welke verzekeringen zijn er echt onmisbaar

PARTNERBIJDRAGE

Het leven zit vol verrassingen en is onvoorspelbaar. Dat maakt ook dat het heel lastig is om alles in het leven te plannen, dat is simpelweg onmogelijk. Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje. Juist als je denkt dat alles goed gaat en dat er niets fout kan gaan, zul je zien dat er allerlei onverwachtse situaties ontstaan. Het is daarom zaak om je goed in te dekken voor situaties die je liever niet mee maakt. Een van die dingen hoe je onverwachtse ellende kunt voorkomen is je goed verzekeren. Maar er zijn zoveel soorten verzekeringen, welke verzekeringen zijn nu écht onmisbaar?

Waarom verzekeren?

Misschien heb je je weleens afgevraagd waarom het belangrijk is om je te verzekeren. Al die maandelijkse lasten voor iets wat misschien nooit gebeurt. Neem bijvoorbeeld een brandverzekering. Hoe vaak krijg je nu in je leven brandt? Statistisch gezien maakt 1 op de 5 Nederlanders in zijn leven een brand mee, maar toch denken we vaak de dans te ontspringen.

Maar als je wel een brand mee maakt dan zijn de gevolgen hiervan vaak catastrofaal! Een brand veroorzaakt over het algemeen veel schade en overlast en het herstellen hiervan loopt al gauw in de duizenden euro’s. Dan is het toch wel fijn dat je goed verzekerd bent en dit zelf niet hoeft te betalen. Daarom is het afsluiten van een verzekering verstandig.

Welke verzekeringen zijn noodzakelijk?

Er zijn een aantal verzekeringen in Nederland die verplicht zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering. Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Maar ook een WA verzekering is verplicht wanneer je bijvoorbeeld een auto bestuurt. Als je een ongeval veroorzaakt kan de schade dan verhaald en vergoed worden. 

Dit zijn verplichte verzekeringen. Maar daarnaast heb je ook verzekeringen die ernstig te adviseren zijn. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering, een begrafenisverzekering en een WA verzekering. 

Als je het lastig vindt om te bepalen welke verzekeringen je echt nodig hebt dan kun je online informatie opzoeken welke verzekeringen in jouw situatie verstandig zijn. Ook kun je kijken bij De Vereende. Hier kun je veel informatie verkrijgen en ook jouw verzekeringen regelen. Handig en je hebt gelijk met professionele adviseurs te maken. 

Problemen met het afsluiten van een verzekering?

Als je betaalproblemen hebt gehad met verzekeringen dan kan het zijn dat je problemen kunt ondervinden met het aanvragen van een nieuwe verzekering. Dit komt omdat verzekeraars een register hebben aangelegd met wanbetalers. Als je in dit register geregistreerd staat loop je dus het risico dat je niet meer een verzekering kunt afsluiten op jouw naam.

Is bijvoorbeeld je Autoverzekering geweigerd dan kan het verstandig zijn om een adviseur in te schakelen die met je mee kan kijken hoe je toch een verzekering kunt krijgen. Er zijn namelijk verzekeringsmaatschappijen die wanbetalers aannemen en een nieuwe kans geven. Het enige nadeel is dat je dan vaak wel een hogere maandpremie hiervoor betaald. 

Het is dus verstandig om je te laten verzekeren en je bij het afsluiten van een verzekering te laten adviseren door een professionele adviseur.