Weer week van de Amateurkunst

Aalsmeer – De jaarlijkse Week van de Amateurkunst (WAK) vindt dit jaar plaats van 28 mei tot en met 4 juni. Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Het Cultuurpunt nodigt iedereen uit die zich bezig houdt met een vorm van kunst om deel te nemen aan deze culturele en feestelijke week. In Aalsmeer gebeurt er veel op amateurkunstgebied; het dorp kent talloze amateurmusici, dansers en beeldend kunstenaars.  Jong en oud is volop bezig met zijn of haar culturele passie en talent. De jaarlijkse Week van de Amateurkunst biedt deze mensen een podium.

Op 28 mei organiseert Cultuurpunt Aalsmeer een amateurmanifestatie om deze week groots af trappen. In het gemeentehuis, op het Raadhuisplein en op het Molenplein zijn podia, marktkramen en workshop mogelijkheden waar men zich kan presenteren.

Tijdens deze dag wordt samengewerkt met partijen als N201, de Werkschuit en de diverse koren en muziekverenigingen die Aalsmeer rijk is. Winkeliers bieden beeldend kunstenaars de gelegenheid hun werk te presenteren in etalages en leegstaande winkelpanden. En ook het Jeugdcultuurfonds haakt aan met een stoepkrijtkleurwedstrijd voor alle kinderen uit Aalsmeer.

Iedereen die zich op een of andere manier bezighoudt met amateurkunst is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze feestelijke manifestatie om zich te presenteren aan heel Aalsmeer. Inschrijven kan vanaf heden voor het open podium voor muziek en dans, de etalageruimte voor beeldend kunstenaars, het speciale programma voor de jeugd, de kleurwedstrijd op het Molenplein, openbare repetities en overige (verras inwoners). Doe mee en meld je aan via info@cultuurpuntaalsmeer.nl of via ajvulperhorst@cultuurpuntaalsmeer.nl.