Weer carnaval in Poelgilderdam

Kudelstaart – Het is het weer carnaval in Kudelstaart. Dit jaar dompelt Poelgilderdam zich in de feestvreugde onder het thema ‘Een Carnavals (bord)spel’. Voor de eerste keer leidt Prins Peter den Derde de geordende chaos en samen met zijn Raad van Elf heeft hij de nodige voorbereidingen getroffen voor een gezellig carnaval voor jong en oud.

Grote optocht

De grote optocht gaat zondag 7 februari om 11.41 uur van start bij het dorpshuis. Opgeven voor deelname aan de optocht is helaas niet meer mogelijk, maar langs de weg kijken en daarna meefeesten in de dorpstaveerne is natuurlijk ook heel gezellig. De toegang is gratis.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven. Op vrijdag 5 februari vanaf 19.11 uur kunnen de voetjes van de vloer tijdens het jeugdcarnaval. Toegang is 1 euro en natuurlijk ligt er een prijs klaar voor de mooist verklede persoon. Ook zaterdagmiddag 7 februari staat in het teken van de jeugd. Allereerst is het tijd voor de kinderoptocht. Om 13.11 uur kan alle jeugd zich verzamelen op de parkeerplaats achter De Dorpstaveerne. Vanaf daar gaat de stoet met versierde wagens en fietsen woonwijk De Rietlanden, waar omstreeks 13.41 uur ballonnen worden opgelaten vanaf het schoolplein. Daarna gaat de stoet verder om uiteindelijk te eindigen bij De Dorpstaveerne, waar de prijsuitreiking voor de mooiste kar plaatsvindt en het nog tot 16.41 uur feest is. Deelname en toegang is gratis, opgeven is niet nodig.

Prinsenbal  

Het Prinsenbal op zaterdagavond 7 februari belooft weer een enorm feest te worden met de meest fantastisch aangeklede bezoekers. Wethouder Ad Verburg en Prins Peter den Derde zullen op deze avond de officiële overdracht van de sleutel doen, waarmee Prins Peter een week lang zijn scepter mag zwaaien over Poelgilderdam. Het Prinsenbal begint om 20.11 uur en eindigt om 01.41 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Gall & Gall Kudelstaart en kosten 15 euro per stuk. Toegang vanaf 16 jaar.

Afterparty 

Maandag 8 februari gaat de Raad van Elf gewapend met fruitmandjes op bezoek bij de ouderen en zieken in Kudelstaart. ‘s Avonds is het opnieuw feest in De Dorpstaveerne. Om 20.11 uur opent Prins Peter den Derde de Blaauwe Maandag. Een soort afterparty voor de echte carnavalsvierders. Carnavalskleding is deze avond niet verplicht, maar verhoogt natuurlijk wel de feestvreugde! De toegang deze avond is gratis.

Op dinsdag 9 februari gaan De Pretpeurders allereerst op bezoek bij Het Kloosterhof. Daarna wordt het carnaval in De Dorpstaveerne in stijl afgesloten met het Seniorenbal. Hiervoor wordt de jeugd van vroeger uitgenodigd in de Dorpstaveerne om er weer een gezellige middag van te maken. Aanvang is 14.11 uur en de middag eindigt om 17.11 uur, ook deze dag is de toegang gratis.   De exacte routes, uitgebreid programma en verdere informatie is te lezen op www.pretpeurders.nl