Watertoren open zondag(avond)

Aalsmeer – Aanstaande zondagavond 27 december tussen 19.00 en 22.00 uur is de watertoren speciaal geopend om naar boven te klimmen en te genieten van een groots uitzicht over Aalsmeer en haar regio in nachtelijke omstandigheden. De gebruikelijke openingstijden van de watertoren zijn er ook overdagvan 13.00 tot 17.00 uur,  maar dit keer wil het bestuur van S.B.W.A. iedereen extra kennis laten maken met de donkere en verlichte weidse omgeving van Aalsmeer. Zeker bij helder weer is het grote muurscherm van Ziggo Dome, naast de Arena in Amsterdam heel duidelijk te ontwaren. Ook de kassen van Aalsmeer en de vele verlichting rond Schiphol en Hoofddorp vormen een fraai plaatje. Aan de andere kant is er de donkere grote Westeinderplas en verderop de vele lichten van Leimuiden en Alpen aan de Rijn.

De watertoren is ruim 50 meter hoog en het zijn ruim 200 treden om naar boven te gaan, maar daarna wordt men ruimschoots beloond met het verlichte vergezicht. Na afloop kan men lekkere glühwein drinken of warme chocolademelk, koffie of thee.

Parkeren kan men bij het surfeiland of in de wijk Hornmeer. Uiteraard is er bij de watertoren een goede gelegenheid om fietsen te stallen.

Zowel tijdens de middag openingstijden als die van de avond is de entree voor kinderen 1 euro en voor volwassenen 2 euro. Bijzonderheden over het unieke rijksmonument van Aalsmeer zijn te lezen op de website www.aalsmeer-watertoren.nl