Watertoren weer oranje voor ‘Orange The World’

Aalsmeer – Van 25 november tot 10 december staat de Watertoren, net zoals in 2019 en 2020, weer in een oranje licht in het kader van UN Orange The World. Deze actie vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen. Op 25 november, de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen, zal de actie van de Verenigde Naties beginnen. 

Geweld tegen vrouwen

CDA-raadslid Thirsa van der Meer is, net zoals de vorige jaren, de initiatiefneemster van deze actie. Volgens Van der Meer is geweld tegen vrouwen nog steeds een nijpend probleem. “Het is nu het derde jaar op rij dat we de Watertoren oranje maken en gelukkig maar, want geweld tegen vrouwen komt nog steeds veel te veel voor. Als het aan mij ligt is de Watertoren elk jaar oranje om dit probleem op de kaart te blijven zetten. Hier is nooit genoeg aandacht voor.” 

Thirsa, op plaats twee van de CDA-kieslijst, ziet ook dat er licht is aan het einde van de tunnel. “Door gebouwen wereldwijd oranje, de kleur van hoop en van een nieuwe dageraad, op te laten lichten, willen we vrouwen laten zien dat ze niet alleen staan. Een groot probleem bij huiselijk geweld is de schaamte die vrouwen voelen. Door deze actie willen we vrouwen laten zien dat ze niet alleen staan.”

Oranje kleding en foto’s

Iedereen kan meehelpen en aandacht vragen voor dit probleem. Donaties kunnen overgemaakt worden aan UN Women en solidariteit kan uitgestraald worden door de komende weken oranje kleding te dragen en foto’s op social media te plaatsen bij de Watertoren met de hashtag #orangetheworldaalsmeer. Van der Meer: “Als we met elkaar genoeg aandacht vragen voor dit probleem en het stigma omtrent geweld tegen vrouwen weghalen, kunnen we samen zorgen voor een betere toekomst voor de volgende generatie vrouwen.”

Foto: Patrick Verkerk