Oceanus waterpolo heren kampioen!

Aalsmeer – Afgelopen weekend is het eerste herenteam waterpolo van Oceanus kampioen geworden in de derde klasse. Hierdoor promoveert het team voor het eerst in 15 jaar weer naar de landelijke tweede klasse, wat een uitstekende prestatie is. Zondag stond voor Oceanus de lastige uitwedstrijd tegen De Duinkikkers in Soest op het programma. De fysieke tegenstander had aanvallend weinig in te brengen, maar doordat Oceanus scherpte miste in de afronding, kon de tegenstander toch nog lang bijblijven. Pas in de laatste periode nam Oceanus afstand en won de wedstrijd verdiend met 8-5. Doordat nummer 2, De Futen, onverwacht verloor kan het kampioenschap en promotie Oceanus niet meer ontgaan.

De afgelopen twee seizoenen was het team al telkens dichtbij het kampioenschap, maar ging het in de cruciale fase van de competitie toch nog mis. Dit seizoen was vanaf het begin het doel om ongeslagen kampioen te worden en hiervoor werden een aantal oud-Oceanus spelers terug gehaald en een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd. Rond de winterstop werd een aantal wedstrijden gelijk gespeeld, maar verder werden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Met nog drie wedstrijden te gaan is het doel dan ook om ongeslagen kampioen te worden.

Zaterdag thuiswedstrijd

Aanstaande zaterdag 9 april speelt Oceanus de altijd spectaculaire derby tegen De Futen uit Amstelveen, de nummer 2 uit de competitie dus. De wedstrijd start om 18.15 en wordt gespeeld in thuisbad De Waterlelie aan de Dreef.