woonkamer

Wat mag er niet ontbreken in de ultieme relaxruimte?

PARTNERBIJDRAGE

In de jaren ’90 keken nieuwsgierigen massaal naar MTV Cribs, waarin huizen van beroemde artiesten onder de loep werden genomen. Een thuisbioscoop, een man- dan wel womancave, de walk-in closet, een overkapping in de tuin, het leken allemaal onbereikbare items. Anno nu denkt men meer buiten de spreekwoordelijke box en richt men dit soort ruimtes hoogstpersoonlijk in. Soms betreft dat ‘gewoon’ de huiskamer zelf.

Bovenaan de prioriteitenlijst: comfortabel zitten

Inspiratie halen doe-het-zelf-binnenhuisarchitecten op interieurplatform Loft24.nl, waar de modulaire banken als het ware uitgestald staan in een oneindige showroom. Deze zitmeubels zijn zelf samen te stellen en bieden daarom nog meer comfort. Bovendien zijn deze SEVN Banken smaakvol vormgegeven, het zijn eyecatchers die op natuurlijke wijze opgaan in het interieur.

Volop inspiratie vanaf de muur

In de betreffende ruimte wordt niet alleen maar niks gedaan. Soms zit je er te werken of te broeden op een gedurfd ondernemingsplan. Of een vakantie te plannen. Het moet dus een kamer zijn die in zekere zin inspireert. Wie doen dat zoal? Je helden uit de sport-, film- of muziekwereld bijvoorbeeld. Zoek mooie foto’s van ze op, laat ze groot uitprinten in de copyshop en lijst ze in. Ook tot de verbeelding sprekende landschappen, van pakweg de Grand Canyon of de Val d’Orcia, zorgen voor meer sfeer. Een kast vol platen of boeken doet dat ook: die vind je eveneens op het al genoemde Loft24.nl.

Vermaak: ga op zoek naar retro spellen

Je bent misschien geneigd om met een dartboard en een kast met bordspellen het nodige vermaak te bieden, maar in die categorie is meer mogelijk. Een oude speelautomaat of een flipperkast is meer dan een spelletje alleen. Deze elementen versterken het zorgeloze karakter van je relaxruimte: gezelligheid kent geen tijd.;

Music, maestro (maar dan old school)

Mocht het tot een feestje komen, dan heb je vanzelfsprekend een deugdelijke installatie klaar staan. Een simpele bluetoothspeaker en je smartphone zijn voor sommigen voldoende. Wil je het op een authentieke manier aanpakken, dan grijp je terug naar old school platen en cd’s. In je favoriete kringloopwinkel liggen ze voor het oprapen.

Een drankje en een hapje binnen handbereik met een hippe minikoelkast

Het is even zoeken, maar dan heb je hem gevonden: een handzaam koelkastje met origineel design. Het kan een vintage versie zijn van een beroemd frisdrankmerk, een tweedehands camperkoelkast of een gebruikt exemplaar uit de horeca – denk aan een kleine wijnkoelkast. Hoe handig is het om hier al het lekkers binnen handbereik te hebben?