transporterzekering

Wat is een transportverzekering?

PARTNERBIJDRAGE

Als ondernemer heb je veel vrijheid om dingen te doen die je zelf interessant vindt. Tegelijkertijd zijn er ook minder leuke dingen die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de administratie of het regelen van verzekeringen. In dit artikel gaan we je helpen met dat laatste. Als je niet de tijd hebt kunnen vinden om je te verdiepen in de verschillende beschikbare verzekeringen, lees dan vooral verder. In deze blog leggen we je namelijk snel en simpel uit wat de transportverzekering inhoudt.

De transportverzekering uitgelegd

Als je spullen voor je bedrijf laat vervoeren door een transporteur, dan is de transporteur niet verantwoordelijk voor eventuele schade die je spullen oplopen. Laat je bijvoorbeeld je product door een transporteur bezorgen bij een klant en breek het product onderweg, dan is de transporteur helemaal niet of maar tot een bepaald bedrag aansprakelijk voor deze schade. Dat is waar de transportverzekering om de hoek komt kijken.

Met deze verzekering dek je namelijk het risico op schade af. Gaat het bijvoorbeeld om losse spullen, dan valt dit onder de dekking van de verzekering. Ook koelschade, omdat de koelinstallatie in een vrachtwagen niet goed functioneerde, valt over het algemeen onder de dekking van een transportverzekering. Gaat er iets kapot tijdens het laden en lossen? Dan is dat meestal ook meeverzekerd.

Ook diefstal is meeverzekerd

Met deze polis ben je ook verzekerd tegen diefstal van je spullen. Worden er spullen uit je afgesloten voertuig meegenomen, dan kun je een beroep doen op je verzekering. Ook als het voertuig zelf wordt gestolen, kun je rekenen op een vergoeding.

Hoeveel kost het?

Het is lastig op voorhand te zeggen hoeveel je precies kwijt zult zijn aan deze verzekering. De hoogte van de premie hangt namelijk af van een aantal factoren. Die factoren zijn voor ieder bedrijf anders. Als je precies wilt weten hoeveel premie je kwijt zult zijn, kun je het beste een offerte aanvragen bij een verzekeraar. Dit is over het algemeen binnen een aantal minuten geregeld.

De premie valt in ieder geval mee als je hem vergelijkt met de mogelijke kosten van schade tijdens transport. Zeker bij bouwmaterialen transport kunnen de kosten van schade behoorlijk in de papieren lopen. Als zoiets je overkomt, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. In dat geval kun je bij je verzekeraar aankloppen voor een vergoeding en hoef je dus niet zelf voor de kosten op te draaien.