betonlook

Waarom betonlook tegels ongetwijfeld ook in jouw woning passen

PARTNERBIJDRAGE

Ben je de woning aan het renoveren of heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? Dan is het geen slecht idee om enkele vloeren of muren van betonlook tegels te voorzien. Deze tegels zijn tegenwoordig helemaal in en we vertellen je in dit artikel precies waarom ze ook in jouw woning passen.

Je hebt de uitstraling van beton zonder kans op scheuren

Veel mensen kiezen voor betonlook tegels, omdat vrijwel iedereen zich er bewust van is dat deze tegels een zeer luxueuze uitstraling met zich meebrengen. Je kunt ze bijvoorbeeld combineren met een minimalistische interieurstijl, maar ze passen ook bij een meer klassiek of traditioneel interieur.

Echt beton kan natuurlijk scheuren, maar dat geldt niet voor betlonlook tegels. Daarnaast zijn ze ook niet vlekgevoelig. Ga je voor deze tegels, dan ga je ook direct voor een duurzame woning want je kunt er langdurig van genieten.

Je kunt ze binnen en buiten gebruiken

Vind jij het leuk om van de binnen- en buitenkant van je woning een harmonieus geheel te maken? Dan is het ook verstandig om voor betonlook tegels te gaan, want ze zijn zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik.

Misschien heb je bijvoorbeeld een mooie serre met terrasdeur in de woonkamer. Dan kun je de binnen- en buitenkant van dezelfde tegels voorzien en zo maak je van je woning echt een kunstwerk. 

Ze zijn om meerdere redenen heel duurzaam

Tegenwoordig wil je niet alleen mooie tegels, maar tegelijkertijd ook duurzame tegels. Veel mensen zijn zich bewust van het feit dat verduurzamen van je woning op elk vlak voordelen met zich meebrengt. Tegels met een betonlook zijn om meerdere redenen duurzaam.

Ze zijn in de eerste plaats kras- en slijtbestendig en dit is zeker ideaal voor mensen met jonge kinderen of huisdieren. Het is namelijk lastig om krassen weer uit je tegels te halen en natuurlijk kun je prima lopen op een vloer met krassen, maar mooi is anders. De tegels slijten ook minder snel en dat maakt ze bijzonder duurzaam.

Je kunt de tegels gemakkelijk combineren met vloerverwarming

Daarnaast is het ook gemakkelijk om deze tegels te combineren met vloerverwarming. Tegenwoordig is vloerverwarming helemaal in en veel nieuwe woningen worden ook van vloerverwarming voorzien. Dit geldt niet alleen voor koopwoningen, maar ook voor huurwoningen.

Bij een renovatie van de woning besluiten ook veel mensen om voor vloerverwarming te gaan, maar helaas kun je dit niet combineren met elke ondervloer. Gelukkig zijn deze tegels helemaal geschikt voor vloerverwarming en dat is natuurlijk een zeer fijn uitgangspunt.

Slotwoorden

In dit artikel hebben we de voordelen van betonlook tegels besproken. In principe zijn deze tegels geschikt voor iedere kamer. Je vindt ze bovendien in verschillende formaten, dus het is verstandig om te onderzoeken welk formaat het beste bij je past.