Vrijwilligers Zorgcentrum in de bloemetjes gezet

Aalsmeer – Zorgcentrum Aelsmeer beschikt over bijna 400 vrijwilligers die de vaste medewerkers en de cliënten ondersteunen op allerlei gebieden. Er zijn vrijwilligers actief binnen het Zorgcentrum, de Ontmoetingscentra Irene en Rijsenhout en Wijkpunt voor Elkaer, maar er zijn ook veel vrijwilligers die zich inzetten voor Tafeltje Dek Je en de maaltijden bij de cliënten in de Aalsmeer en Kudelstaart bezorgen. De vrijwilligers werken samen met de beroepskrachten om cliënten goede zorg en begeleiding te geven. Zij maken het mogelijk om een breder en gevarieerder pakket aan activiteiten en service te kunnen bieden. Ze zorgen voor dat beetje extra aandacht. 

Normaal gesproken organiseert Zorgcentrum Aelsmeer een bijeenkomst met kerst om haar vrijwilligers te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar en de jubilarissen speciaal te bedanken. Vanwege de coronamaatregelen was dit niet mogelijk. Vandaar dat op dinsdag 28 december Tanja Eichholtz (coördinator vrijwilligers algemeen) en Sandra de Jong (coördinator vrijwilliger Tafeltje Dek Je) op pad zijn gegaan om de jubilarissen onder de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Gewapend met bloemen en Martinez chocolade zijn Tanja en Sandra bij twintig vrijwilligers thuis langsgegaan. De twee zagen vele leuke, verbaasde en zelfs ontroerde gezichten van de vrijwilligers. Het was ook voor Tanja en Sandra een hele leuke dag.

Jubilarissen

Al 12,5 jaar vrijwilliger zijn Silvia van Beest, Willem Buchner, Cees Eveleens, Ad en Roelie Groeneveld,Bert en Marja Horsting, Cobie van der Meer, Joke en Willo Schaaij, Tjida Silvis, Jos Terlouw, Wim Vink, Andrea en Erik de Vos. Liefst 25 jaar actief als vrijwilliger zijn Nel van der Burgt, Ina Klunder en Hans en Gerda van Mierlo. Extra in het zonnetje gezet zijn Jan en Marina Broere, het echtpaar verricht al 40 jaar vrijwilligerswerk voor het Zorgcentrum.