Voetjebal voor kleuters en peuters

Aalsmeer – De minimum leeftijd om lid te worden van een Voetbalvereniging is 5 jaar, maar dankzij voetjebal kunnen  kinderen al beginnen met voetballen vanaf 2 jarige leeftijd. Iedere zaterdag ochtend komen de voetjeballers naar de gymzaal in Amstelhof (Uithoorn), De Waterlelie (Aalsmeer) en De Willessstee (Wilnis) om te Voetjeballen. Kleuters en peuters maken tijdens de voetjebal lessen voor het eerst op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt.

Maar voetjebal is nog veel meer dan een voetbal speelconcept. Naast de aandacht voor voetbaltechnieken worden tijdens de sessie diverse basale ontwikkelingsgebieden aangesproken. Op een speelse manier verbeteren kinderen hun motoriek en coördinatie en leren ze onder andere: kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Voetjebal is ontwikkeld voor peuters en kleuters vanaf 2 jaar die het leuk vinden om, samen met de ouder, actief bezig te zijn.

Naast de diverse voetbalvormen is er tijdens de lessen ook ruimschoots plaats voor diverse spelen zonder bal. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal twaalf kinderen en hun papa of mama. Het vrolijk gekleurde speelmateriaal is speciaal ontworpen ter stimulatie van de coördinatie, behendigheid en balans. De oefeningen worden uitgevoerd met muziek voor een feestelijke sfeer van elke les. Meer weten? Stuur een mail naar aalsmeer@voetjebal.com.