Voetbal: RKDES pakt tweede periodetitel

Kudelstaart – RKDES is er afgelopen zondag 21 februari in geslaagd om de tweede periodetitel te pakken. Er is met maar liefs 8-0 gewonnen van CTO70. RKDES had aan 1 punt genoeg om de periode titel vlag te hijsen en wel tegen rode lantaarn drager CTO70. Dat moest op voorhand eigenlijk geen probleem zijn, uit werd er immers al met 2-9 gewonnen. De Afas/Nieuwendijk brigade liet er geen gras over groeien en begon net als het weer stormachtig aan de wedstrijd. Al na 50 seconde lag de bal in het netje. Na 6 minuten stond ook de 2-0 al op het bord. Na een kwartier een mooie aanval opgezet door Lennart Kok en vanaf rechts voor gegeven door Rutger Spaargaren, was het wederom Jeroen Bakker die doeltreffend was: 3-0. Na 18 minuten moest de keeper van CTO70 voor de vierde keer de bal uit het net halen. Nu was het Ivo Lentjes die na een combinatie door het midden alleen voor de goalie verscheen, zijn schuiver was doeltreffend: 4-0. Maarten van Putten bekroonde zijn prima wedstrijd met een goal. Hij kapte zich fraai vrij en schoof de bal in de verre hoek: 5-0. De 6-0 kwam ook nog voor rust op het scorebord te staan. Het  was wederom Roy Endhoven die hard de bal in het dak van het doel knalde. Ruststand een klaterende 6-0. In de tweede helft ging de plaatselijke FC door waar ze in de eerste helft mee geëindigd waren, namelijk met het bombarderen van het vijandelijk doel. Een prachtige actie van de uitstekend spelende Maarten van Putten. Hij legde de bal terug vanaf de achterlijn naar de opkomende Lennart Kok en die joeg de bal in de rechter boven hoek: 7-0. De 8-0 stond na een stief kwartiertje ook al op het scorebord. Een corner werd door Jeroen Bakker doorgekopt en ditmaal was het Rutger Spaargaren die binnen tikte: 8-0. Met deze prachtige en ruime overwinning nestelt RKDES zich op de tweede plaats in de competitie en heeft op overtuigende manier de tweede periodetitel gepakt.

Lees donderdag ook het uitgebreide verslag van Eppo in de ‘papieren’ Nieuwe Meerbode.