Voetbal: Gelijkspel na dorpsderby

Aalsmeer – De wedstrijd FC Aalsmeer-RKDES eindigde na een teleurstellende wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dani Calmez zette Aalsmeer op een 1-0 voorsprong voor de thuisclub en maar een eigen goal van Mark Schut bracht beide ploegen voor rust al weer op een gelijke stand. Mark Schut kreeg in blessuretijd nog een rode kaart voor natrappen in de verder sportieve ontmoeting. Al weken werd er in beide kampen naar toe geleefd, de dorpsderby tussen Aalsmeer en Kudelstaart. Maar uiteindelijk werd het voor 350 toeschouwers een matte saaie vertoning. Bij RKDES was een plaats ingeruimd voor Raymond Baars die de van vakantie teruggekeerde Rutger Spaargaren op de bank hield, Lars Winters was op vakantie. Beide ploegen begonnen heel voorzichtig aan de wedstrijd, vooral geen kansen weggeven was het motto wat beide ploegen dan ook niet deden. Pas na 20 minuten werd de eerste kans genoteerd en wel voor Aalsmeer. Bij een afgeslagen corner van de plaatselijke FC werd er razendsnel gecounterd. Dani Calmez kreeg in het centrum de bal draaide zich knap vrij en schoot beheerst binnen: 1-0. RKDES zocht daarna wat meer de aanval, maar verder dan een klutsbal kwamen de Kudelstaarters in eerste instantie niet. Bij een corner van Lennart Kok was het dan toch raak, het was Mark Schut die in eigen doel kopte: 1-1 na 35 minuten voetballen. De tweede helft was eigenlijk het aankijken niet waard. De grootste kans was na een klein uur voor Maarten van Putten. Hij ontfutselde Mark Schut de bal en kon vrij op de keeper afgaan. Hij ging de keeper ook wel voorbij maar schoot daarna in het zijnet, weg kans. FC Aalsmeer wist in de tweede helft niet één kans te creëren, daar tegenover schoot de Afas/Nieuwendijk brigade drie maal van afstand op het vijandelijk doel. Echter, of de bal verdween naast de goal of keeper Veldman stond op de goede plaats. Ivo Lentjes mocht nog aanleggen voor een vrije trap, nadat Maarten van Putten onderuit was gehaald door Eric Jansen. Zijn schot ging recht op de doelman af. Al met al een teleurstellende wedstrijd met de beste kansen voor RKDES, maar over de hele wedstrijd gezien wel een terechte remise.