Videoclip maken in herfstvakantie

Aalsmeer – Elke vakantie organiseren de combinatiefunctionarissen sport, cultuur en welzijn de Combifun- activiteit voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Zo ook in de komende herfstvakantie. Op vrijdag 23 oktober openen de deuren van The Beach voor een zeer verrassende activiteit. Deze keer gaan de kinderen aan een heuse videoclip ‘lipdub’ werken. De Combifun-acitivteit wordt georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van De Binding, Cultuurpunt Aalsmeer en Sportservice Noord-Holland. Tijdens deze middag, die zowel voor jongens als voor meisjes is, krijgen de kinderen les van een echte breakdancer, die de kinderen een paar gave tricks en moves gaat aanleren. Ook gaan ze aan de slag met het maken van een echt decor. Op grote bouwzeilen mag gespoten, geplakt en getekend worden. Deze kunstwerken dienen als achtergrond voor de videoclip.

Daarnaast krijgen de leerlingen een uitdagende workshop performance. Zo leren ze hoe je bijvoorbeeld een goede spreekbeurt kunt houden en hoe je goed overkomt op camera. Tijdens deze workshops wordt gewerkt met het nummer ‘Happy’ van Pharrel Williams, dat het nummer van de lipdub zal worden. Aan het einde van de dag worden alle onderdelen bij elkaar gevoegd en maken de leerlingen onder leiding van een professionele cameraman hun eigen lipdub, die vervolgens online komt. Aan alle ouders wordt uiteraard toestemming gevraagd om de video op YouTube te zetten. Binnen deze activiteit werken de combinatiefunctionarissen samen met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Bezoekende kinderen krijgen allemaal drinken en fruit van de organisatie aangeboden. Deelname kost 6 euro bij voorinschrijving via www.debinding.nl en 8 euro aan de deur. De deuren van The Beach aan de Oosteinderweg 247a openen om 12.30 uur, de activiteit start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

 

Foto: Naast dit grote project organiseert de Binding regelmatig activiteiten op scholen en voor leerlingen, zoals afgelopen Week van de Opvoeding,  in samenwerking met Vita Welzijn, een Triple P workshop.