Verlies handbaldames door pech en foutjes

Aalsmeer – Zaterdag aan het einde van de middag (16.45 uur) vertrok de bus met de dames van FIQAS Aalsmeer vanaf de Bloemhof richting het Oosten van het land. Het waaide onderweg behoorlijk hard, maar de goede chauffeur bracht het team en de begeleiding veilig bij de sporthal ’t Hoge Vlonder in Deurningen. Direct werd gestart met de reguliere voorbereiding op de wedstrijd tegen DSVD. Aalsmeer maakte zich klaar voor de wedstrijd tegen de nummer vier (FIQAS staat vijfde met een lager doelsaldo) van de competitie. Aalsmeer ging voortvarend van start, maar de afronding liet zeker in het begin te wensen over. Dat was in de eerste helft te wijten aan pech, daar het houtwerk wel een keer of tien geraakt werd. Drie centimeter naar links of naar rechts en de bal vliegt het doel in. Echt ongelofelijk! Uiteindelijk was er in de rust nog niets aan de hand, 12-14 achter, maar nog mogelijkheden genoeg. Na rust maakten de dames soms ook te veel tactische fouten en DSVD profiteerde daar gretig van. Zo kreeg Aalsmeer een aantal onnodige breaks om de oren en bleven de dames kansen missen. Mede daardoor wilden de dames steeds sneller afronden en vonden zodoende helaas te weinig rust in de aanval. Des te vervelender, want er werden dus wél heel veel kansen gecreëerd, maar de dames van FIQAS wisten het niet af te maken. Een aantal scheidsrechterlijke beslissingen viel uiteindelijk ook uit in het  nadeel van Aalsmeer. Helaas verloren met 32-23. Herpakken en op naar de volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd in de competitie is op zaterdag 12 december tegen PSV.6. De wedstrijd in De Bloemhof aan de Hornweg begint om 20.45 uur. Dinsdag 15 december spelen de dames vanaf 20.00 uur ook thuis tegen Westfriesland/SEW 2. Deze wedstrijd stond gepland voor zaterdag 5 december, maar is verplaatst in verband met de stage van Dionne Visser en Jesse v.d. Polder.