Verkeersexamen groep 7 De Brug

Aalsmeer – Groep 7 van basisschool De Brug heeft dinsdagmiddag 12 april, net als sommige andere scholen, fietsend het verkeersexamen afgelegd. Alle kinderen fietsten die dag richting de Molenvliet. Toen ze daar waren aangekomen kregen zij eerst een uitstekende uitleg over de te rijden route en werd hen verteld waar ze allemaal op moesten letten.

De kinderen kregen allemaal een oranje hesje aan met daarop een nummer. Zo waren ze goed te herkennen en duidelijk te zien; wel zo veilig in het hedendaagse drukke verkeer. De route door de wijken was zo’n vier kilometer lang. Natuurlijk, de kinderen waren van tevoren erg gespannen en de zenuwen waren soms moeilijk in bedwang te houden, maar dat hoort nou eenmaal bij een echt examen.

Het verkeersexamen was door de gemeente uitstekend geregeld. Gelukkig hadden de kinderen van De Brug alles goed onder controle en pasten zij de verkeersregels prima toe. Natuurlijk hadden ze dit jaar al veel ervaring opgedaan doordat ze elke week voor hun gymlessen naar de Bloemhof hebben gefietst.

Deze dag was heel bijzonder, de kids waren in topvorm en jawel, ze zijn allemaal geslaagd. Jongens en meisjes van harte gefeliciteerd!