Verkeerscontroles in kader ‘Donkere Dagen’

Aalsmeer/Uithoorn – Op vrijdagavond 13 november heeft de politie Aalsmeer Uithoorn in samenwerking met de Douane, de belastingdienst en de rijksdienst voor het wegverkeer twee grote verkeerscontroles gehouden. Dit in het kader van het Donkere Dagen Offensief. In Aalsmeer is de controle gehouden op het parkeerterrein langs de Dreef, in Uithoorn op de parkeerplaats van het Gezondheidscentrum langs de Koningin Maximalaan (N196). Er zijn ruim 200 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven voor het niet werken van verlichting (ook aan fietsers), gladde banden, telefoneren tijdens het rijden en onleesbare kentekenplaten. Ook is een joyrider betrapt en aangehouden, evenals een persoon die geen geldig rijbewijs kon tonen en een bestuurder die in een onverzekerde auto reed. In een auto is in het portiersvak een mes aangetroffen. Deze is in beslag genomen en de eigenaar kan rekenen op een boete. Verder is een auto in beslag genomen vanwege een ongeldig export-kenteken.

De belastingdienst heeft liefst 2.680 euro aan openstaande bekeuringen geïnd en in deze is een auto in beslag genomen.

Tot slot zijn enkele personen meegenomen voor verhoor in verband met verschillende antecedenten, waaronder woninginbraken en een overval.

‘U vraagt, wij rijden’

Ook in het kader van het Donkere Dagen Offensief heeft de politie Aalsmeer Uithoorn zondag 15 november voor de eerste maal de actie ‘u vraagt, wij rijden’ uitgevoerd. Inwoners mogen via Facebook laten weten waar ze graag (meer) aandacht voor zouden willen. Er kwamen zowel uit Aalsmeer als uit Uithoorn diverse reacties. Grootse ergernissen zijn (te) hard rijden in de bebouwde kom (Aalsmeerderweg en Zijdelweg), hangjongeren (in Uithoorn), ongure types op bouwterrein (Twijnderlaan, Aalsmeer) en fietsers zonder verlichting. Best grappig dat in Uithoorn het dorp De Kwakel als ietwat vergeten in de controles werd genoemd en in Aalsmeer de wijk Kudelstaart. De politie heeft aan diverse verzoeken voldaan, maar het uitvoeren was afhankelijk van de drukte van de dienst en het werd in de loop van de middag en avond behoorlijk druk. Toch kijken de agenten en de meeste deelnemers terug op een geslaagd initiatief wat zeker nog een keer herhaald gaat worden.