Vera Keessen nu officieel kinderburgemeester

Aalsmeer – Een feestelijke start kende de raadsvergadering van donderdag 13 juli. De officiële overdracht van de ambtsketting voor kinderburgemeesters stond op het programma. Allereerst werd Stan van Kessel bedankt voor het prima vervullen van deze functie afgelopen jaar. Als dank kreeg de voormalige kinderburgemeester een collage met foto’s van zichzelf tijdens openbare optredens.

Foto-collage voor Stan van Kessel.

Hierna werd Vera Keessen voorgesteld. De 11-jarige is voor een jaar gekozen om kinderburgemeester van Aalsmeer te mogen zijn. Vera gaat volgend schooljaar naar groep 8 op de Jozefschool. Een van de speerpunten van de jeugdige Aalsmeerse is armoe meer bespreekbaar maken en ze wil strijden voor een schonere buurt. Vera heeft overigens ervaring met de gemeente. Vorig jaar schreef zij een brief naar de burgemeester met het verzoek om een zebrapad te maken voor het veilig over kunnen steken in de Ophelialaan. Het zebrapad is gerealiseerd en Vera en vele andere inwoners van en naar het centrum maken hier dagelijks gebruik van. Vera is de negende kinderburgemeester in Aalsmeer.

Bloemen van burgemeester Oude Kotte voor Stan en Vera.

Aan Stan de eer om de ambtsketen bij Vera om te hangen. Beiden werden tot slot getrakteerd op een boeket bloemen en natuurlijk op applaus van het college, de raadsleden en de aanwezigen op de publieke tribune.

Foto’s: www.kicksfotos.nl