Veiligheidsdag: Veel spektakel en druk

Aalsmeer – Wat een geweldige en leerzame dag: De veiligheidsdag afgelopen zaterdag 21 mei. Deze werd georganiseerd door de vrijwillige brandweer Aalsmeer, de politie en de ambulancedienst op en rond de kazerne aan de Zwarteweg. Het evenement trok heel veel bezoekers, het was tot slot prachtig weer om er op uit te trekken. Er was van alles te zien en doen.

Durfals mochten mee de hoogwerker in om te kunnen genieten van een wijds uitzicht over Aalsmeer en de boten van de brandweer en de politie lagen klaar bij de steiger aan de Zwarteweg voor een tochtje met best hoge snelheid op de Westeinderplassen.

Door de hulpdiensten werden diverse demonstraties gegeven. Zo liet de brandweer zien wat te doen bij vlam in de pan, is een te water geraakte auto op het droge gezet en werd samen met jeugdige bezoekers diverse brandjes geblust. De bikers van de politie toonden dat de fiets niet alleen een gezond vervoersmiddel is, maar ook kan dienen als beschermschild.  Ook de hondengeleiders van de politie kwamen in actie en demonstreerden hoe hun honden ‘boeven’ tot bedaren brachten. De demonstraties van de ambulancedienst en de EHBO waren wellicht niet heel spectaculair, maar zijn natuurlijk veelal levensreddend. Mooi om te zien hoe goed samengewerkt wordt om snel hulp te kunnen verlenen aan gewonden. De hulpdiensten kijken terug op een heel geslaagde dag en dat doen de bezoekers vast ook.

Brandweer zoekt collega’s

Overigens hoopt de brandweer dat de veiligheidsdag nieuwe collega’s gaat opleveren. Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op met clustermanager Willem van Randwijk via w.vanrandwijk@brandweeraa.nl of via 0297-326959. Langs komen kan iedere maandag vanaf 20.00 uur tijdens de wekelijkse oefenavond bij de kazerne aan de Zwarteweg.