Veel te doen in (nog) bruisend Aalsmeer

Aalsmeer – Er wacht weer een lang weekend vol activiteiten in Aalsmeer. Geweldig dat er ieder weekend wel iets te doen is in deze bruisende gemeente. Nog wel, want er hangt wel een ietwat neerslachtige sfeer na de commissievergadering gisteren, donderdag 12 mei, waar het evenementenbeleid behandeld is. Veiligheid staat voorop en dit brengt heel veel regels en eisen met zich mee. Dat heel veel vrijwilligers in Aalsmeer zich inzetten om hun mede-dorpsbewoners een leuke activiteit te kunnen bieden is aardig, maar mag niet doorslaggevend zijn voor het te voeren beleid, zo liet burgemeester Jeroen Nobel duidelijk weten. Hierover later meer.

Bandjesavond gaat door!

Eerst maar positief nieuws: De bandjesavond in het Centrum gaat door. Op de laatste zaterdag van juni, de 25ste, gaan diverse bands optreden. Helaas niet in de diverse straten bij de horecagelegenheden, te hoge kosten vanwege al eerder genoemde strenge regels en eisen, maar op één locatie: Het Raadhuisplein. Toch een gezellig feestje in het dorp. Over het programma later meer.

Nationale Molendag

Eerst nu genieten van het aankomende, lange weekend en dat kan zaterdag 14 mei met de nationale Molendag. De Leeuw op het Molenplein in het Centrum en de Stommeermolen aan de Molenvliet zijn geopend voor bezoekers. Een kijkje waard! Ook open voor belangstellenden zijn zowel zaterdag als zondag de Historische Tuin en het Oude Raadhuis.

Ruime muziekkeuze

Qua muziek is de keuze reuze zaterdagavond. Combineren is misschien mogelijk, maar kiezen voor 1 band/artiest staat vrij uiteraard. In café Joppe in de Weteringstraat komt zaterdag The Whatts 2.0 optreden, in Bacchus in de Gerberastraat is het podium voor zanger en gitarist Arthur Ebeling en in The Shack in Oude Meer gaat het dak er af met de Hucksters. Aanvang alle optredens rond 21.30/22.00 uur. Voor wie liever ‘rustig’ plaatsneemt in het pluche zaterdagavond, Bioscoop Aalsmeer draait onder andere de film ‘Mother’s Day’ en zondag 15 mei kan in het Crown Theater genoten van voorlopig de laatste voorstelling. Simone Kleinsma komt het publiek vermaken en dat gaat deze bekende cabaretier vast en zeker lukken. Aanvang is 20.00 uur, er zijn nog enkele kaarten. Fijn weekend!

 

Foto: Zaterdagavond Arthur Ebeling in Bacchus.