Veel bezoekers Kom in de Kas

Kudelstaart – Op zaterdag 2 en zondag 3 april bezochten 205.000 mensen de kassen in 23 regio’s verspreid over Nederland. Bijna 200 enthousiaste glastuinbouwondernemers hebben de deuren van hun bedrijf open gezet om de consument te ontvangen die massaal naar de kassen kwam. In Kudelstaart waren bezoekers welkom bij zes kwekerijen aan de Mijnsherenweg. De bezoekers lieten zich verrassen door al het moois dat groeit en bloeit en luisterden naar boeiende verhalen van de kwekers. In Kudelstaart kon genoten worden van orchideeën, cactussen, rozen, vriesea’s en bromelia’s, pioenen en phalaenopsis bij respectievelijk Scholten, Ubink, Zuurbier & Co., Bunnik, Pietania en Green Balanz.

Mede door het prachtige voorjaarsweer pakten veel mensen de fiets om naar de kassen te komen. In de kassen waren allerlei activiteiten georganiseerd om te bezoekers te laten zien en ervaren hoe boeiend de glastuinbouwsector is.

Ook de kinderen genoten volop tijdens het bekijken van de planten en de nuttige beestjes in de kas en natuurlijk van de springkussens, het schminken, een plantje oppotten en de ballonnenclown.

Voor iedereen waren er demonstraties gewasbescherming en palingroken en was er beide dagen muziek, zaterdag van shantykoor De Brulboeien en zondag van de Opera Familia. Uiteraard waren er hapjes en drankjes, onder andere poffertjes en boerenijs.

Foto: www.kicksfotos.nl