Vandalisme bij obs Samen Een

Aalsmeer – In de avond of nacht van zaterdag 19 op zondag 20 december is basisschool Samen Een in het Centrum slachtoffer geworden van een groepje vandalen. Diverse ramen van de school zijn bekogeld en onder gesmeerd met eieren. Op het schoolplein zijn diverse bierflesjes kapot gegooid. Op het plein achter bij de Helling komen regelmatig hangjongeren bijeen. Geen probleem natuurlijk, maar het is niet de bedoeling dat er vernielingen worden gepleegd en rotzooi wordt getrapt.

Controles vuurwerk

Het schoolplein wordt momenteel ook regelmatig gebruikt door jongeren om vuurwerk af te steken. Dit is verboden. Sinds vorig jaar geldt namelijk een nieuwe landelijke regel. Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Wie vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden, loopt kans een (forse) boete te krijgen. Bij het in bezit hebben van illegaal vuurwerk (cobra’s, mortieren) wordt niet alleen een bekeuring gegeven, maar wordt de hele partij in beslag genomen. Overigens zijn sinds dit jaar babypijlen en Romeinse kaarsen verboden, omdat ze veel hand- en oogletsel veroorzaken.

De politie gaat extra controles houden bij het schoolplein van Samen Een en uiteraard op andere locaties waarvan zij te horen krijgt dat er veel (vuurwerk)overlast is. Melden kan via 0900-8844.