Junior Pramenrace

Vandaag feest: Pramenrace!

Aalsmeer – Palaver was gezellig en druk, het ontbijtje smaakte heerlijk en straks gaat het dan echt gebeuren. De 31ste Pramenrace gaat van start. De tocht der tochten bestaat dertig jaar en heeft als thema ‘Onze Verjaardag’. Gisteren, vrijdag 9 september, is de route nog een keer gecheckt door het SPIE-bestuur. De laatste werkzaamheden, waaronder monteren van hoofdstootbeveiliging bij de brug onder de Uiterweg, zijn verricht om de race zo veilig mogelijk te kunnen varen. Over het krijgen van de vergunning hebben de heren en dames van SPIE nog wel in de rats gezeten. Veel praten, regelmatig op bezoek in het praathuis, maar op 2 september viel het verlossende papiertje op de deurmat van de vergunning-regelaar van SPIE.

Ga genieten om 12.30 uur precies klinkt vandaag, zaterdag 10 september, het startschot bij de Pontweg. Hier gaan kijken is een aanrader, ongeveer een uur van tevoren druppelen de pramen en bokken binnen en reken maar dat ‘Onze Verjaardag’ heel veel mooie, verrassende en kleurige creaties gaat geven. De kleurige sliert gaat eerst de Ringvaart op en is hier diverse malen te bewonderen. Prima kijkplaats! En natuurlijk bij het Praamplein waar ook de finish is en de prijsuitreiking in de feesttent vanaf ongeveer half vijf. Natuurlijk is publiek hier ook welkom. Prachtig om te zien hoe blij alle winnaars altijd zijn.

Veel kijk- en vaarplezier allemaal. En captains, denk er aan, voor jullie pas een biertje na afloop van de tocht. Er gaan zeker controles gehouden worden op het water! Maar het is natuurlijk de eigen verantwoordelijk. Auto rijden doe je niet met alcohol op, een boot besturen ook niet!