Van (muziek)school naar appartementen

Aalsmeer – Vrijdag 18 maart bracht wethouder Tom Verlaan een bezoek aan de nieuwe starterswoningen die gebouwd zijn in de voormalige Columbiaschool aan de 1e J.C. Mensinglaan. Hij bracht voor alle bewoners een mooi welkomstboeket mee.

Wethouder Tom Verlaan: “Dit pand stond al enkele jaren leeg. Daarom hebben de gemeente en Meer Vastgoed vorig jaar maart, in goede samenwerking, een overeenkomst getekend en nu een jaar later zijn er acht mooie unieke appartementen in gemaakt voor jongeren die starten op de woningmarkt. Dit sluit ook helemaal aan bij de nieuwe Woonagenda voor Aalsmeer en het Collegeprogramma. De laatste nieuwe bewoners hebben deze week de sleutel gekregen. Ook mooi dat alle kopers uit Aalsmeer komen. Waardoor hier echt gebouwd is voor de Aalsmeerse starters op de woningmarkt.” Enkele reacties van de nieuwe bewoners: “Er was veel belangstelling voor de woningen. Ik ben dus erg blij dat ik hier een woning heb kunnen kopen. De komende tijd ga ik nog klussen in mijn woning en hoop er snel in te trekken.” En: “Als juf is het geweldig om nu in een oude school te wonen” en “Waar ik eerst pianoles kreeg staat nu mijn bankstel.”

In samenspraak met de gemeente hebben Meer Vastgoed en Enzo architecten zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de aanwezige elementen. De kenmerkende grote raampartijen, de gemetselde bogen in het gebouw en de entreepartijen zijn hier een paar voorbeelden van.