Trap er niet in: Klik weg!

Aalsmeer – Wat een lolbroeken, de redactie van de Meerbode heeft een aanmaning gekregen van een incassobureau. De redactie en niet de directie, waar altijd alle rekeningen naar gestuurd worden! De aanmaning is een openstaande vordering van gas en stroom van een bekende maatschappij.  Er staat een bedrag open van liefst 130 euro en er wordt 54 euro aan incassokosten gerekend. Kassa: 184 euro totaal. Bij de aanmaning een heel verhaal, hoe er eenvoudig en veilig betaald kan worden, bij geen betaling zal een gerechtlijke (de ‘e’ zijn ze vergeten) procedure opgestart worden, bezwaar maken mag, wel eerst betalen, en snel: Vandaag nog.

Voor een particulier is een dergelijke aanmaning behoorlijk schrikken, het werd toch automatisch afgeschreven? Een bedrijf denkt misschien nog, oh vergeten, zal het betalen. En daar hopen de zenders van deze email natuurlijk op. Maar, weet dat deze nep/vals is. Een nieuwe vorm om mensen geld af te troggelen. Ook bereikt per mail nogal eens een boete (ergens te hard gereden) en onlangs nog een mail van een bank dat de pas verlopen zou zijn.

Mensen trap er niet in! Dergelijke ‘boodschappen’ worden nooit per email gestuurd. Hierover wordt (telefonisch) contact opgenomen en worden brieven van papier gestuurd. Dus, denk aan de reclame: Klik weg! Hup in de vuilnisbak.

Overigens zitten banken, energiemaatschappijen e.d. echt niet te wachten op deze internetfraude. Continu wordt gewerkt om de fraudeurs de mond te snoeren. Met het melden van de gekregen valse of nep mail helpt u/jij deze bedrijven in de strijd voor een veilig internetverkeer. En, vergeet niet aangifte te doen bij de politie.

Zo, iedereen weer alert en blijf alert met mails over geld!