Sven en Wessel winnen NK Beachvolleybal

Aalsmeer – Sven Vismans en Wessel Keemink hebben 24 juli op het Scheveningse Strand de titel Nederlands Kampioenschap beachvolleybal 2016 veroverd.

Het was een lang en slopend weekend voor de mannen, waarin zij maar liefst 10 wedstrijden hebben moeten spelen om de titel veilig te stellen. Na al 2 keer een zilveren medaille behaald te hebben op het NK, waren ze dit maal de sterkste en versloegen ze Mees Blom en Ruben Penninga in de finale met 2-0 (21-18 en 21-14).

Omdat Wessel Keemink deze zomer met het Nationale Volleybalteam in de zaal speelde en geen toernooipunten heeft kunnen vergaren, moest het team via de kwalificaties een plek in het hoofdtoernooi afdwingen. In het kwalificatietoernooi werd al duidelijk dat team Vismans-Keemink in vorm was. Zij stootte dan ook zonder setverlies door naar het hoofdtoernooi.  Na een gewonnen wedstrijd in het hoofdtoernooi, verloren zij met een minimaal verschil in de tweede ronde van een van hun grootste concurrenten, Bouter-van Steenis. Door vervolgens alle wedstrijden in de herkansingen te winnen stonden zij in de halve finale weer tegen Bouter-van Steenis. Na 3 spannende sets, wisten Vismans-Keemink met 19-17 in de derde set een plek in de finale te bemachtigen. De finale werd vervolgens vol overtuiging gewonnen.

Sven Vismans: “Het was hard werken, maar na twee keer de zilveren medaille gepakt te hebben is het deze keer gelukt! Wij willen graag alle supporters bedanken voor hun enthousiasme. Mede dankzij de support vanuit het stadion wisten we vol energie de finale te winnen!”

Aankomende vrijdag wordt het team gehuldigd in The Beach tijdens de sportieve vrijdagmiddagborrel ‘VrijMiBeach’. Tijdens deze vrijdagmiddagborrel, in combinatie met beachvolleybal, is er de kans om Sven uit te dagen voor een potje beachvolley. Wie verslaat de Nederlands Kampioen?! Kijk voor meer informatie op www.beach.nl.