laadpaal

Steeds meer bedrijven kiezen voor de zakelijke laadpas: dit is waarom!

PARTNERBIJDRAGE

De zakelijke laadpas is populairder dan ooit. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Toch zijn er ook nog genoeg ondernemers die hier nog nooit van gehoord hebben. Dat er ruimte is voor verbetering is dus wel duidelijk. Maar waarom kiest men dan toch ook massaal voor deze pas? Wat houdt het precies in? En wat levert het op? Hoog tijd om hier eens dieper in te duiken!

De zakelijke laadpas is redelijk innovatief en helpt bedrijf om meer inzicht te krijgen in de maandelijkse uitgaven en minder tijd te besteden aan administratieve rompslomp omtrent hun wagenpark. Kortom: deze laadpas levert ongelooflijk veel voordelen op. Wist je dat er bovendien zowel een laadpas als een tankpas bestaat? Zo kunnen zowel bedrijven met een elektrisch wagenpark als benzineauto’s hiervan profiteren. In dit artikel leggen we uit waarom de zakelijke laadpas zoveel populariteit heeft vergaard door de jaren heen.

Minder tijd kwijt aan de administratie

Dit is misschien wel het belangrijkste puntje voor veel zzp’ers en mkb’ers. Want er wordt tegenwoordig wel héél veel tijd besteedt aan de administratie en juist steeds minder aan het werk zelf. Zonde want hierdoor gaat veel kostbare tijd verloren. Tijd wat ook in het bedrijf zelf geïnvesteerd had kunnen worden. Gelukkig biedt een laadpas de oplossing.

Vergeet niet dat het meeste werk gaat zitten in het onderzoeken van de bonnetjes, de declaraties van de medewerkers, enzovoorts. Dit neemt meer tijd in beslag dan je denkt. Het zou dan ook een hoop schelen als je direct een duidelijk overzicht ontvangt van de kosten en de bijbehorende btw. Zo bespaar je heel wat luttele uurtjes per maand.  Bij een zakelijke laadpas ontvang je iedere maand één keer een groot verzamelfactuur. Zo is precies duidelijk wat er die maand is uitgegeven.

Wist je dat er met de laadpas niet alleen geladen kan worden, maar dat deze ook gebruikt kan worden bij een bezoekje aan de wasstraat of tijdens het parkeren? Alle extra bijkomende kosten van jouw wagenpark worden dus verzameld op één factuur. Van het wassen van de auto voor die belangrijke afspraak tot het parkeren bij de klant in de straat.

Meer inzicht in de maandelijkse uitgaven

Met veel voertuigen en medewerkers verliest een bedrijf al snel het inzicht in de maandelijkse uitgaven. De vaste kosten zijn wel duidelijk, maar de variabele maandelijkse kosten zijn een heel ander verhaal. Het is niet gemakkelijk om iedere maand duidelijk op een rijtje te krijgen wat er is uitgegeven aan parkeren en het opladen van de auto’s. Dankzij de maandelijkse factuur van een laadpas is dit echter wél het geval. Dat biedt tal van voordelen.

Door deze vernieuwde inzicht weet je namelijk ook waar er nog op bespaard kan worden. Rijden medewerkers bijvoorbeeld niet zuinig genoeg? Kan er nog iets verbeterd worden als we kijken naar de parkeerkosten? Is het mogelijk om de auto’s wellicht meer met de hand te wassen? Op die manier kun je stukje bij stukje ontdekken op welke kosten er goed bespaard kan worden en op welke juist niet.