Snoeiboot vaart weer uit: Aan de slag!

Aalsmeer – Op de zaterdagen 1 oktober en 12 november vaart de snoeiboot weer uit om eilandeigenaren op de Westeinderplassen de mogelijkheid te geven hun snoeihout gratis en op een verantwoorde manier af te voeren. De boot ligt van 9.00 tot 12.00 uur bij schuilhaven de Winkel aan de Grote Poelzijde en van 13.00 tot 16.00 uur bij het baggerdepot Otto aan de doorgang Grote Brug.

De snoeiboot is inmiddels een begrip op de Aalsmeerse wateren. Particuliere eilandeigenaren zijn verplicht hun overhangend groen boven het water van de sloten en vaarwegen te snoeien. Om hen daarbij van dienst te zijn biedt de gemeente de mogelijkheid aan om hun snoeiafval gratis af te voeren. Bedrijfsafval, zoals seringenhout en -kluiten, wordt echter niet geaccepteerd.

Als de boot op de aangegeven tijd niet aanwezig is, dan is deze waarschijnlijk even aan het lossen, maar komt weer terug.

Voor meer informatie over de takkeninzameling en de snoeiboot kan contact opgenomen worden met de servicedesk Amstelveen en Aalsmeer en vraag naar de afdeling VVH, vaarwegbeheer. Telefoonnummer is 020–5404911.