‘Sjorsboekje’ voor alle basisschoolleerlingen

Aalsmeer – Goed nieuws voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente Aalsmeer. Deze week ontvingen ze van Sjors Sportief en Sjors Creatief de allereerste ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze tot het einde van het schooljaar ruim dertig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken. Van dansen en zeilen tot en met scouting en bouwen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Aalsmeer en Kudelstaart voortaan vrijblijvend kijken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Het ‘Sjorsboekje’ staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken. Het is voor het eerst dat de gemeente Aalsmeer dit succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Team Sportservice Aalsmeer in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Micha Hoogewoud, projectcoördinator: “Zowel Team Sportservice als gemeente Aalsmeer vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.”

De Sjors-formule

Sjors is nieuw in de gemeente Aalsmeer. Maar in ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Het aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart op school mee naar huis hebben gekregen. Hoogewoud: “Inschrijven voor de activiteiten kan via de website www.noordhollandactief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”