Schermen: Daniël Giacon naar EJK

Aalsmeer – Daniël Giacon (15) uit Aalsmeer is geselecteerd voor de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) Schermen in Novi Sad. Tijdens een trainingsstage in de kerstvakantie maakte de bondscoach, Andrea Borella, de selectie op het wapen floret bekend. Daniël heeft een zeer goed seizoen gehad en mooie resultaten behaald op de kwalificatietoernooien, met als hoogtepunt een bronzen medaille op een ECC Toernooi in Mödling (Oostenrijk). Hij staat bovenaan de Nederlandse Ranglijst voor zijn categorie, de Cadetten (jongens tot 17 jaar) en heeft zelfs een tijdje de Europese Ranglijst Cadetten aangevoerd.

Door zijn Top 64 resultaten op toernooien voor Junioren (tot 20 jaar) in Leszno (Polen) en Terrassa (Spanje) is hij ook voor deze categorie geselecteerd om zowel individueel als in het equipe deel te nemen aan het EJK. Dat betekent dat hij begin maart vier maal op de schermloper zal aantreden; twee maal individueel en twee maal in teamverband.

Selectie voor de Junioren betekent ook dat de schermer een week langer in Novi Sad zal moeten verblijven. Dit zijn kosten die niet vooraf begroot waren. Daniël komt dan ook graag in contact met een sponsor die deze verblijfskosten op zich wil nemen zodat hij ook daadwerkelijk kan deelnemen aan het EJK in de hogere leeftijdscategorie. Uiteraard zal de sponsor in alle media uitingen en op de Facebookpagina van Daniël genoemd worden en kan er een logo van de sponsor op zijn schermoutfit/tas gezet worden. Wilt u deel uitmaken van het team dat Daniël steunt op weg naar de top? Stuur dan een bericht naar dgiacon@hotmail.com.

Daniël Giacon. Foto: Dóra Barens