Samen Een (7) naar NK Volleybal

Aalsmeer – Zaterdag 21 mei nam veel volleybaltalent uit Aalsmeer en Kudelstaart aan twee belangrijke toernooien deel. Vier schoolteams togen naar Heerhugowaard, waar gespeeld werd voor het provinciaal kampioenschap. Bij het Aalsmeerse schoolvolleybaltoernooi voor basisscholen in februari plaatsten De Graankorrel (groep 8), OBS Samen Eén (groep 6 en 7) en de Jozefschool (groep 4) zich hiervoor. Alle winnaars ontvingen naast een beker voor hun school ook een oorkonde, waarmee ze met de CMV-groepen van volleybalvereniging Oradi konden meetrainen. Hiervan is gretig gebruik gemaakt. Ook heeft jeugdtrainer Frits van der Zee voor een aantal schoolteams extra trainingen verzorgd. Met resultaat bleek bij het provinciaal kampioenschap. De Aalsmeerse en Kudelstaartse jeugd wist zich goed te weren, maar het team van OBS Samen Eén bereikte in de poule van leerlingen uit groep 7 als enige de eerste plaats. Dit ging niet zonder slag of stoot. Zo werd de eerste wedstrijd nipt met 18-17 gewonnen. De tweede wedstrijd was al niet minder spannend en leverde een gelijk spel op. Daarna kwamen Bartek, Puk, Magali, Sees en Gio helemaal op gang en de volgende twee tegenstanders werden ruimschoots verslagen. Zij mogen daarom 25 juni de eer van Noord-Holland hoog houden bij het NK in Houten.