Royal FloraHolland bouwt verder in Aalsmeer-Oost

Aalsmeer – Royal FloraHolland heeft groen licht voor de verdere bouw en ontwikkeling van Aalsmeer-Oost. De omgevingsvergunning is verleend en onherroepelijk. Daarom wordt binnenkort een groot bouwbord geplaatst.

Aan de zichtzijde van de N201 ontwikkelt Royal FloraHolland een modern en duurzaam bedrijventerrein met hoogwaardige en inspirerende bedrijfs- en kantoorruimtes. Royal FloraHolland geeft hier gronden uit in erfpacht, waar sierteeltondernemers een eigen pand kunnen bouwen, en realiseert te huren bedrijfsruimtes.

De nieuwe, 450 meter lange productstraat zorgt voor een rechtstreekse verbinding met het centrum van Royal Flora Holland. Dit maakt een efficiënte aanvoer van bloemen, planten én logistieke middelen mogelijk. Met de aanleg van de Sierteeltstraat en de Ongestoorde Logistieke Verbinding (OLV) wordt daarnaast gezorgd voor een snelle verbinding richting A4, A9 en Schiphol.

Duurzaam bouwen

De bedrijfsruimten krijgen het certificaat BREEAM Very Good. BREEAM is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact: Bij de bouw worden zoveel mogelijk duurzame en circulaire (hergebruikte) bouwmaterialen gebruikt. Op het dak van Aalsmeer-Oost worden zonnepanelen geplaatst.

Zowel op het dak als aan de Sierteeltstraat zelf komen parkeerplaatsen, waarvan er zoveel mogelijk voorzien worden van een laadpaal voor het opladen van elektrische personenauto’s. Op het dak komt ook een opslag voor stapelwagens. Zo houden erfpachters en huurders hun bedrijfsruimte vrij voor eigen activiteiten.

Ook aan de biodiversiteit is gedacht. Met een doordacht groenplan rondom Aalsmeer-Oost gaat de verscheidenheid aan leven in het gebied verbeterd worden. Royal FloraHolland wapent het gebied zo ook tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Bron en foto: Royal Flora Holland