Vervuilend vliegtuig

RBV: “Nieuwe coalitie kiest voor luchtvaart en Schiphol”

Aalsmeer – De kersverse coalitie erkent de nadelige effecten van de luchtvaart zoals uitstoot van stikstof en (ultra)fijnstof, geluidsoverlast, neerstortgevaar en verstoring van de leefomgeving rondom Schiphol. Dat is het goede nieuws, althans dat zou het goede nieuws kunnen zijn. Het slechte nieuws is helaas dat de coalitie ondanks dat toch weer kiest voor de luchtvaart en voor Schiphol.

Er moet voor die nadelige effecten voor mens, natuur en milieu natuurlijk wel een oplossing komen, maar behoud van de ‘hubfunctie’ van Schiphol staat voor de coalitie voorop. De ontstellende conclusie is dat de coalitie gewoon door wil gaan met wat vorige coalities ook al deden: meer vliegen proberen te combineren met minder hinder. Dat ‘meer vliegen’ is altijd gelukt, ‘minder hinder’ nog nooit.

Beroep op rechter

“Ook deze coalitie gaat voor onze gezondheid en onze leefomgeving het verschil dus niet maken, zoveel is wel duidelijk”, zegt Jan Boomhouwer, bestuurslid Stichting RBV. Hij vervolgt: “Dan staat de stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder echt maar één ding te doen: gezamenlijk een beroep doen op de rechter om ons (mensen)recht op bescherming tegen vliegtuighinder af te dwingen. Blijf niet aan de zijlijn staan; doe mee! Wij kunnen uw steun heel goed gebruiken, als medestander of als donateur.” Kijk voor meer informatie op www.beschermingtegenvliegtuighinder.nl