Raad neemt afscheid van interim-griffier

Aalsmeer – De laatste raadsvergadering van 2015 heeft gisteren, donderdag 17 december, plaatsgevonden. De vergaderavond werd na ruim een uur afgesloten met een afscheid. Interim-griffier Theo van Waes gaat de gemeente verlaten nu in Olaf van Kolck, die in de vergadering van 3 december beëdigd is, per 1 januari deze functie officieel gaat vervullen. Burgemeester Jeroen Nobel richtte het woord tot de scheidende griffier. Net geen jaar heeft Theo met veel inzet zijn functie vervuld. Een jaar waarin veel gebeurd is met een burgemeester die ontslag nam, een waarnemend burgemeester en onder andere het rapport Eenhoorn naar aanleiding van het onderzoek naar de politieke onrust en het onderlinge gekibbel. “Een spannende periode om als interim aan de slag te gaan”, aldus Nobel. “Maar volgens mij heb je nooit gedacht: waar ben ik aan begonnen. Het was een zware tijd, waar je veel energie ingestopt hebt en naar een balans hebt gezocht om beter met elkaar om te gaan. Je hebt het volgehouden en daarvoor wil ik als voorzitter en namens de raad jou hartelijk danken.”

Theo van Waes werd bedankt met een goede fles wijn (houdt hij van) en bloemen.  Nobel besloot zijn afscheidsspeech met de hoop uit te spreken dat Theo nu hopelijk meer tijd krijgt voor zijn geliefde sport. Van Waes slaat graag een golfballetje en schijnt hier heel goed in te zijn. “Ik heb het volbracht, als ik het zo mag zeggen. Het was geen gemakkelijk jaar, we hebben ervoor geknokt en volgehouden. Het resultaat is er. Ten opzichte van nu en vorig jaar scheelt het geen 100, maar wel 200 tot 300 procent.” En hiermee stoelt de griffier natuurlijk op de politieke verhouding die behoorlijk verstoord was. “Ik ga met een bijzonder goed gevoel weg. Olaf van Kolck is een ervaren griffier (voorheen in de gemeente Nijkerk) en ik ben blij met deze goede kandidaat, die samen met Aalsmeer de volgende fase gaat bewandelen.” Van Waes zei verder niet het gevoel te hebben gehad als interim zijn functie te hebben vervuld. “Ik vond het plezierig en ben blij dat ik langer dan een half jaar heb mogen blijven. Ik had anders het gevoel gehad de klus niet af te hebben. Het gaat nu goed en ik kan een krul ander mijn periode hier zetten.”

Burgemeester Jeroen Nobel wees tot slot ook nog eens op de politieke verhoudingen. “Blijven volhouden. We willen vooral een democratisch huis waar waarden, normen en respect op de eerste plaats staan. Laten we dit vasthouden met elkaar.”

Foto: Interim-griffier Theo van Waes tijdens zijn beëdiging door oud-burgemeester Jobke Vonk.