Presentatie kinderboek Theodore van Houten

Aalsmeer – Op zondag 11 oktober om 14.30 uur presenteert oud-Aalsmeerder Theodore van Houten zijn nieuwe kinderboek ‘Walt en Jean’ in Studio’s Aalsmeer aan de Van Cleeffkade 15. De zaal is open vanaf 14.15 uur.

Het boek met twee voorleesverhalen over de Sprookjeswinkel en over de Bosrandcup is rijk geïllustreerd is door Elsbeth Gorter. Na de presentatie krijgen bezoekers de mogelijkheid een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. De twee (voorlees)-verhalen schreef dromerige opa Theodore van Houten voor zijn kleinzoon Walt en kleindochter Jean. Walt en Jean komen eerst in de sprookjesafdeling van een groot warenhuis terecht. Daar worden attributen uit allerlei sprookjes verkocht: sprookjesschoenen, -muiltjes en -laarzen, vliegende tapijten, glazen bollen en bezems. De keuze is universeel en sluit aan bij enkele bekende sprookjes.

Het tweede verhaal speelt zich af aan de bosrand waar een voetbal derby plaatsvindt tussen Grachtengordeldieren en Go Ahead Egels. De favorieten gaan ten onder in de heftige strijd, waarbij de bal sneuvelt op de egelnaalden. Een niet zomaar effe gelopen wedstrijd, die besluit met de uitreiking van de Bosrandcup.

Het boek is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 7 tot 9 jaar en telt 64 pagina’s. De uitgave komt deels ten goede aan het KWF en Stichting Kika. Belangstellenden zijn zondag van harte welkom.