Getuigen gezocht van ‘visruzie’ Praamplein

Aalsmeer – Op maandag 19 oktober zijn tussen twee en vier uur in de middag twee jongens belaagd door een groep jongeren. De jochies van 10 en 12 jaar zaten te vissen bij de steiger op het Praamplein. Juist op het moment dat een bootje arriveerde gooide een van de twee jongens een stukje kunstaas in het water. Dit stukje aas belandde per ongeluk tegen de boot van de jongeren. De jongeren reageerden furieus. Ze kwamen aan de kant en pakten de jochies beet. Hun fietsen werden in de bosjes gegooid. Deze zijn gelukkig terug gevonden.

Toen de twee weer terug kwamen bij hun visstek zagen zij dat er een hengel en een viskoffer met inhoud was gestolen. Triest, want hier hebben de twee lang voor gespaard. Mogelijk zijn de hengel en de koffer ingeladen door de jongeren in de boot, maar het kan ook dat een omstander deze meegenomen heeft.

De groep zat in een open boot met een 9,9 pk motor. Volgens één van de jeugdige vissers woont een van de inzittende van de boot aan de Ringvaartzijde. Hopelijk zijn er getuige van dit akelige voorval voor deze jeugdige inwoners. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.