Politie verscherpt controles in Oost

Aalsmeer – In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 februari is ingebroken in een woning in de Koolwitjeslaan. Om binnen te komen hebben de dieven het cilinderslot uit de voordeur geboord. Het hele huis is doorzocht. Voornamelijk sieraden zijn ontvreemd. Vorige week heeft ook al een inbraak plaatsgevonden in de Koolwitjesstraat, eveneens rond de 100 nummering. Tussen vrijdag 26 en zondag 28 februari is geprobeerd in te breken in een woning in de L.A. Braakstraat. Geprobeerd is de cilindersloten uit zowel de voordeur als de achterdeur te trekken. Dit is niet gelukt. Vanwege de toename van inbraken in Oosteinde heeft de politie de surveillances in de wijk verscherpt. Er worden vaker rondjes gereden, zeker in de avonduren.

De aanwezigheid van de politie heeft al enig resultaat gegeven. Op dinsdag 1 maart om twee uur in de nacht kwamen agenten drie voor hen bekende personen uit Amsterdam-West tegen. De drie hadden gereedschappen bij zich waarmee inbraken gepleegd kunnen worden. Deze zijn in beslag genomen en tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

De mannen konden niet aangehouden worden. Om te voorkomen dat ze alsnog aan het ‘werk’ gingen, hebben de agenten de drie hinderlijk gevolgd door de wijk. Uiteindelijk zijn ze weggegaan. De politie vraagt inwoners van Oosteinde scherp op te blijven letten. Wie een verdacht persoon zien lopen, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Wie een inbraak ziet, mag direct 112 bellen!