Oproep familie Buskermolen

Aalsmeer – In 1990 is ooit een stamboom gemaakt van de familie Buskermolen. Dit ging uit van de gemeente Aalsmeer en ging over bekende Aalsmeerse namen.

Sinds 1990 is dit op laag niveau bijgehouden door Cees en Leo Buskermolen. Wat er aan informatie langs kwam werd genoteerd in de stamboom. Ook is er in Duitsland een boek verschenen over hun voorouders, de familie Buschermöhle, gemaakt door Frits Hampeter.

Dit jaar is Kees, samen met zijn neef Cees, begonnen aan een update. Sinds 1990 zijn er veel Buskermolen’s bijgekomen, huwelijken en scheidingen geweest en uiteraard ook overlijdens. Om de stamboom weer up to date te maken worden moderne middelen als facebook niet geschuwd in plaats van archiefonderzoek. Ook internet wordt nagetrokken via google, etc. Hierdoor is gebleken dat de aangenomen afstamming zoals in het Aalsmeerse boek staat niet helemaal correct was. Er is ergens een andere bedbedovergrootmoeder, zeg maar. Dit is in Duitsland nagetrokken en correct bevonden.

Toch is op deze wijze niet alles traceerbaar of familieleden lezen helaas hun berichten niet op facebook. Vandaar op deze wijze nog een oproep om je als (aangetrouwde) Buskermolen aan te melden via de mail of als vriend bij ‘Stamboom Buskermolen’ op facebook. “Als alles weer redelijk bij is, dan gaan we de stamboom ook weer verspreiden onder de familie”, besluit Kees Buskermolen, die in Diemen woont. Zijn mailadres is:  kees@chubus.nl

Foto: Geboortehuis van een aantal Buskermolen’s aan de Kleine Noorddijk in Aalsmeer.