Opknapbeurt voor brandweerkazerne

Aalsmeer – De brandweerkazerne heeft een opknapbeurt gekregen. De gevel is gereinigd en er is geverfd. Ook in het pand zijn allerlei klusjes gedaan. De brandweer krijgt nieuwe buren, want in het kantoorgedeelte van de voormalige gemeentewerf krijgt de ambulancedienst een nieuwe onderkomen. Een verhuizing van zo’n tien tot vijftien meter. De post is nu nog gehuisvest aan de andere kant van de kazerne aan de Zwarteweg.

Aan deze zijde heeft de brandweer dus straks geen buren meer, maar die komen er wel, veel meer dan 1 zelfs. Er gaan op het terrein van de werf er achter woningen gebouwd worden en het is de bedoeling dat aan de overkant, aan de rand van het oude VVA-terrein ook huizen gaan verrjzen.

In opleiding

Een hele verandering voor de brandweerlieden, die al jarenlang op veel groen uitkijken. En er is nog een verandering of liever een aanvulling. Vorige week zijn drie nieuwe collega’s gestart met de opleiding tot brandweerman. Een aantal maanden geleden hebben ze gesolliciteerd en zijn nu begonnen aan het echte werk. Hopelijk worden nog meer (jeugdige) inwoners enthousiast voor dit beroep, want het korps Aalsmeer kan namelijk nog best meer vrijwilligers (mannen en vrouwen) gebruiken! Kijk voor meer informatie op de website of loop maandag tijdens de wekelijkse oefenavond eens binnen.