Opening diabetes café in Aalsmeer

Aalsmeer – In samenwerking met de eerste lijn zorg groepen start de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) een diabetes café in Aalsmeer. De bedoeling is om een ontmoetingsplaats te creëren voor alle mensen die betrokken zijn bij diabetes. Het diabetescafé wordt een trefpunt voor onderling contact en kennisuitwisseling waarbij alle aspecten van diabeteszorg maar ook preventie van diabetes aan de orde zullen komen. Het diabetes café krijgt een onderkomen in Seringenhorst in de Parklaan 26a. De opening is gepland op donderdag 17 maart en wordt verricht door wethouder Ad Verburg.

De voorlopige jaarplanning voor 2016 omvat zeven bijeenkomsten die op de derde donderdag van de maand plaats gaan vinden in de middag van 15.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur.

De DVN coördineert het diabetes café Aalsmeer als patiënten vereniging met een low budget, maar met medewerking van vele eerste lijn behandel-specialisten, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, etc. De Diabetes Vereniging Nederland hoopt met dit initiatief de kwaliteit van het leven voor mensen met diabetes te verbeteren.