Ook Vuur en Licht op ’t Water gaat door!

Aalsmeer – Tradities zijn er om in ere te houden. Vuur en Licht op het Water vindt dit jaar op zaterdag 3 september plaats. Het wordt weer een avond met enkele honderden verlichte boten in de Ringvaart en op de Westeinderplassen en grandioos vuurwerk en feest bij de Watertoren.

Het populaire festijn is één van de grote evenementen in Aalsmeer en is uitgegroeid tot een feest voor jong en oud op de eerste zaterdagavond in september. Ook steeds meer mensen van buitenaf komen een kijkje nemen langs de Ringvaart en de oevers van de Westeinderplassen. Het vuurwerk is van alle kanten goed te zien, ook vanaf de Loswal in Kudelstaart waar het vorig jaar druk was met toeschouwers. Reacties komen zelfs uit Buitenveldert waar het vuurwerk twee jaar geleden vanaf de 13e verdieping van een flatgebouw weliswaar goed te zien was, maar de bewoners toch besloten om het jaar daarna zelf maar eens een kijkje in Aalsmeer te komen nemen. En vorig jaar berichtte een vrouw uit Kudelstaart die over het vuurwerk vloog tijdens de landing op Schiphol, dat ze nog nooit zo’n mooi welkom gekregen had bij terugkeer in Nederland.

Verlichte boten

Vuur en Licht op het Water is voor de toeschouwers een gezellige en spectaculaire ervaring, maar voor de deelnemers op de verlichte boten is dat zeker niet minder. Geroemd wordt de speciale sfeer die ontstaat wanneer de paar honderd verlichte boten even na tienen voor anker gaan op de Grote Poel en een halve maan van feestelijk gekleurde vaartuigen vormen om het vuurwerk te bewonderen.

Kippenvel

Mike (Multi) van der Laarse kijkt vol ongeduld uit naar 3 september: “Het is ieder jaar weer geweldig om dan op de avond zelf die geweldige mengeling van feest, gezelligheid, verlichte boten op het water, de Watertoren, show, al die mensen en het spetterende vuurwerk te ervaren. Ik krijg er nu al kippenvel van.”

Foto: www.kicksfotos.nl