‘Onze verjaardag’ thema Pramenrace

Aalsmeer – De jaarlijkse feestavond van de Pramenrace vond afgelopen vrijdag 18 maart plaats. Ieder jaar weer komen de deelnemers massaal naar deze gezellige bijeenkomst, waar altijd belangrijk nieuws klinkt. Het thema van de Pramenrace wordt tijdens deze bijeenkomst bekend gemaakt en hier is menigeen heel nieuwsgierig naar. De Pramenrace bestaat dertig jaar en natuurlijk gaat dit jubileum groots gevierd worden. Rond half tien stroomde de veilingzaal in The Beach vol voor het officiële moment.

Voordat echter het thema bekend gemaakt werd, kregen de aanwezigen de vorig jaar gemaakte film over de tocht der tochten te zien. Het bestuur zelf zei de film al zeker 500 keer gezien te hebben. En begrijpelijk, wat een heerlijk document. Geweldig om te zien hoe deelnemers en kijkers genieten van dit unieke evenement. Dit jaar wordt er geen film gemaakt. “Te duur en deze film is niet te evenaren”, aldus het bestuur. En dat vonden de aanwezigen ook. Na afloop klonk een daverend applaus.

De thema’s van de Juniorrace en de Pramenrace werden ook met filmpjes gepresenteerd. De deelnemers van de Juniorrace gaan dit jaar op ontdekkingsreis. Volgens het bestuur is het thema de leukste sinds het bestaan van de Juniorrace. Een vliegtuig, een praam, een optocht? Thema is ‘Te land, ter praam en in de lucht’. Op 11 juni gaat deze reis van start vanaf het Stokkeland.

De spanning liep op. Nu het thema van de Pramenrace. Dit introductie filmpje duurde wat langer, liet feestmomenten, jubileums, cijfers, bitterballen en onder andere taart zien. Het wordt feest, dat was direct duidelijk, maar rond welk thema? Natuurlijk, dertig jaar Pramenrace. ‘Onze verjaardag’, vindt SPIE en dit is dus ook het thema. Geweldig, het wordt zaterdag 10 september vast nog feestelijker op het water. Wie  jarig is trakteert en dat deden de heren en dames van het bestuur ook. Een grote taart werd de veilingzaal ingereden, heerlijke slagroomgebakjes van Vooges. Er is van genoten, net als van de gezellige avond met muziek van Kees en Marcel. De eerste vergaderingen zijn vast al direct gepland. Hoe zullen de teams zich gaan uitdossen? Afwachten maar, zeker is wel dat ‘Onze verjaardag’ niet onopgemerkt voorbij zal gaan!