Onthulling siertegels in Dorpsstraat Mijdrecht

Mijdrecht – Historische Vereniging De Proosdijlanden heeft samen met de winkeliersvereniging ‘Shopping Mijdrecht’ tien stoeptegels laten maken. Op deze stoeptegels staan foto’s en een korte beschrijving van historische gebouwen, die in de Dorpsstraat van Mijdrecht hebben gestaan.

Vanuit een gemeentelijk project, betreffende het aantrekkelijker maken van het winkelgebied in Mijdrecht, kwam het initiatief om in de Dorpsstraat een aantal historisch getinte siertegels in het trottoir te plaatsen. Leden van de historische vereniging De Proosdijlanden verzamelden foto’s en teksten rond dit stoeptegelproject, met inbreng van diverse voormalige bewoners van de verschillende panden en enkele andere geschiedeniskenners.

Tien stuks

In de Mijdrechtse Dorpsstraat komen tien van deze tegels te liggen, met daarop een foto van de situatie in vroeger tijd en een korte toelichtende tekst. Het project is gefinancierd door Shopping Mijdrecht en de Historische Vereniging De Proosdijlanden. De officiële onthulling van de ‘laatste tegel’, met het vroegere gemeentehuis erop, vindt plaats op het Raadhuisplein. Wethouder Marja Becker zal deze tegel zichtbaar maken op maandag 1 april om 15.00 uur.  

Voor de onthulling is er een korte toespraak door de wethouder. HV-voorzitter Rob Blans en Paul Reurings (namens Shopping Mijdrecht) geven een beknopte toelichting op dit project. Kort voor de onthulling zijn vijf van de tien tegels al geplaatst (de laatste vier volgen in een later stadium, vanwege de nog lopende bouwwerkzaamheden bij Hoogvliet).