Autohopper

Ontdek Groningen tijdens een weekendje weg

PARTNERBIJDRAGE

Wil je een dag of weekendje weg in eigen land? Dan is Groningen een absolute aanrader. Je hoeft niet ver te reizen of een vreemde taal te spreken, maar kunt wel diverse leuke activiteiten ondernemen. Of je nu met je partner, gezin, vrienden of alleen gaat: wij weten zeker dat je je zult vermaken in deze gezellige stad. Wij geven je daarom graag vier tips voor een onvergetelijk uitje.

Vervoer

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe je naar Groningen gaat reizen. Je hebt de meeste vrijheid en flexibiliteit als je je verplaatst met een (huur)auto. Zo kun je eenvoudig verschillende plekken ontdekken en zit je niet vast aan de tijden van het OV. Google bijvoorbeeld op groningen auto huren als je een auto in Groningen zelf wilt huren. Uiteraard kun je ook vanuit je eigen woonplaats een auto huren. Het is maar net wat voor jou handig is!

Tip: huur bij Autohopper een bestelbus als je met meerdere mensen op pad gaat. Dit is comfortabel, gezellig én vaak een stuk voordeliger dan reizen met de trein.

Overnachting

Blijf een nachtje in Groningen slapen als je een lang weekend of mini vakantie in eigen land wilt vieren. Het voordeel van een overnachting is dat je uitgebreid de tijd kunt nemen om de stad te ontdekken en de volgende dag in alle rust weer naar huis rijdt (buiten de spits). Overnacht in een hotel of bed and breakfast. Kies bijvoorbeeld voor een overnachting bij een boer als je écht even het gevoel wilt krijgen om er tussenuit te zijn.

Activiteiten

Heb je je reis ongeveer gepland? Bedenk dan welke activiteiten je wilt ondernemen. In Groningen kun je heerlijk winkelen, uitgaan, wandelen en fietstochten maken. Bezoek daarnaast de Martinitoren, de Prinsentuin en het Groninger Museum. Als je een auto huurt kun je ervoor kiezen om niet alleen de stad zelf, maar ook verschillende dorpjes in de provincie te bezoeken. Onder andere Niehove, Zoutkamp, Appingedam en Bourtange staan bekend om hun pittoreske karakter!

Eten

In de binnenstad van Groningen vind je ontzettend veel leuke restaurants en terrasjes. Of je nu zin hebt in een pizza of een uitgebreid driegangen menu: je vindt hier sowieso een plek waar je lekker kunt eten. Probeer daarnaast eens traditionele Groningse lekkernijen zoals de eierbal. Dit is een gekookt ei die eerst gepaneerd en vervolgens gefrituurd wordt. Klinkt misschien wat gek, maar de eierbal is volgens de locals een snack die je absoluut geproefd moet hebben!