rondvaartdooramsterdam

Ontdek Amsterdam, doe een rondvaart door de Amsterdamse grachten

PARTNERBIJDRAGE

Een van de meest betoverende manieren om Amsterdam te verkennen is door een ontspannende rondvaart te maken door de grachten. Terwijl je over het kalme water glijdt, kun je genieten van de prachtige architectuur, historische bezienswaardigheden en de unieke sfeer van deze levendige stad. Amsterdam staat bekend om zijn grachten die als een netwerk door de stad lopen en die je de mogelijkheid bieden om de stad vanuit een compleet nieuw perspectief te ervaren. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten zal ongetwijfeld een hoogtepunt van je bezoek zijn. Ga aan boord en laat je meenemen in de schoonheid en geschiedenis van deze unieke stad!

Wat zie je tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten?

Tijdens een tocht met de rondvaartboot zul je verschillende adembenemende bezienswaardigheden tegenkomen. Wij hebben alvast enkele hoogtepunten op een rijtje gezet. Op die manier weet je dat een rondvaart door de Amsterdamse grachten het echt waard is! 

  • Grachtengordel: Je vaart langs de prachtige grachtenhuizen die deel uitmaken van de UNESCO-lijst van Werelderfgoed. De fraaie architectuur en gevels uit de Gouden Eeuw zijn werkelijk betoverend. Overal waar je kijkt, zul je prachtige gebouwen spotten. 
  • Iconische bruggen: Amsterdam telt meer dan 1.200 bruggen, en tijdens de rondvaart kom je een aantal van de meest iconische bruggen tegen, waaronder de Magere Brug en de Torensluis.
  • Historische kerken: Bewonder indrukwekkende kerken zoals de Westerkerk, met de karakteristieke Westertoren, en de imposante Zuiderkerk met zijn kenmerkende klokkentoren.
  • Musea aan het water: Langs de grachten vind je beroemde musea zoals het Anne Frank Huis en het Hermitage Museum, die beide een rijke geschiedenis en cultuur herbergen. Na de rondvaart is het leuk om een bezoekje te brengen aan deze musea. 
  • Schitterende verlichting: ’s Avonds worden de grachten vaak prachtig verlicht, wat zorgt voor een romantische en magische sfeer.
  • Flora en fauna: Verbaas je over de natuurlijke schoonheid van de stad, met pittoreske bomen en bloemen die langs de grachten groeien, evenals de eenden en zwanen die vaak in het water zwemmen.

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is een onmisbare ervaring voor zowel bezoeker als degenen die in de stad wonen. Laat Amsterdam je vanuit een nieuw en betoverend perspectief verbazen. 

De verschillende soorten rondvaarten waar je uit kan kiezen 

Als je interesse hebt in een rondvaart door de Amsterdamse grachten, dan biedt Flagship Amsterdam verschillende opties om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor de “Amsterdam Luxe Rondvaart,” een stille elektrische boottocht van 1 uur, ideaal om te genieten van een ontspannen sfeer.

Als je liever comfortabel zit, omgeven door een dekentje, dan is de “Luxe Salonboot Rondvaart met Kaas en Wijn” een uitstekende keuze. Tijdens deze 1 uur durende tocht kun je genieten van onbeperkt bier, wijn en frisdrank, onder genot van authentieke Nederlandse kaas.

Voor een meer intieme ervaring met een privé gezelschap biedt Flagship Amsterdam de “Prive: Stadsrondvaart met Onbeperkte Drankjes” aan, inclusief avond opties. Deze rondvaart heeft ook een duur van 1 uur.

Praktische tips als je een rondvaart door de Amsterdamse grachten wil gaan doen 

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is een fantastische manier om de stad te verkennen, maar het is handig om enkele praktische tips in gedachten te houden voor een soepele en plezierige ervaring.

Boek vooraf: het kan druk zijn met rondvaarten in Amsterdam, vooral tijdens het toeristische seizoen. Om teleurstelling te vermijden, is het slim om je rondvaart van tevoren te reserveren, vooral als je op een specifieke datum en tijdstip wilt varen. Als je buiten het hoogseizoen reist, is de kans groter dat er beschikbare plekken zijn. Je kunt dit eenvoudig controleren op de website van Flagship Amsterdam en direct je reservering maken.

Check het weer: het Nederlandse weer kan onvoorspelbaar zijn, dus check de weersverwachting en kleed je passend in laagjes. In Nederland regent het helaas vaak. Gelukkig zijn eigenlijk alle rondvaartboten wel overdekt. Zo heb je op de boot in ieder geval geen last van de regen. Het is wel verstandig om alsnog lekker een paraplu en een regenjas mee te nemen. Zo weet je zeker dat je ook droog op de boot komt. 

Fotografie: Neem een camera of smartphone mee om de prachtige uitzichten en bezienswaardigheden onderweg vast te leggen. In deze tijd kun je prachtige foto’s maken met je smartphone. Maar wil je echt mooie foto’s maken, dan zou ik het aanraden om een camera mee te nemen. Op die manier kun je veel beter de details op de verschillende gebouwen en bruggen vastleggen.

Kom op tijd: zorg ervoor dat je ruim op tijd bij de opstapplaats van de rondvaart bent, vooral als je specifieke vertrektijden hebt. Vertrek dus op tijd van huis. De wegen rondom Amsterdam zijn vaak erg druk. Ook in Amsterdam zelf is het drukker, dus mocht je al in Amsterdam zijn, zorg dan ook dat je op tijd richting de boot gaat. Dit voorkomt stress en geeft je de kans om rustig aan boord te gaan.